שישישלום – ארוחות שבת לדרי רחוב

ארוחות שבת קהילתיות משותפות בגן סאקר למתנדבים ירושלמים ולמחוסרי דיור.

הכי מרגש לשמוע על יוזמות תושבים שמגיעות מהשטח ופוגשת שותפים במגזרים נוספים. אחד כזה מתקיים בימים אלה בעיר הוא "שישישלום" - בארוחות יושבים זה לצד זה מתנדבים ודרי רחוב לכמה שעות של מפגש, קידוש, שירי שבת, סעודה מושקעת, צחוק ושיחות עד אמצע הלילה.

הכל התחיל כשנטאלי, יזמית פרויקטים חברתיים, כתבה פוסט עם הרעיון שלה באחת מהקבוצות הירושלמיות.

הפוסט זכה לתפוצה רחבה והוביל לעשרות אנשים שיצרו איתה קשר והתנדבו לבשל, לתרום כסף, לעצב ולהפיק ארוחת שבת כיד המלך עבור מחוסרי דיור.

המפגשים בארוחות השבת מייצרים תחושה של חום, איכפתיות, קהילתיות ומפגשים שיכולים לחולל שינוי אישי עבור דרי הרחוב.

אבל איך מגיעים לדרי הרחוב? ואיך משכנעים אותם להגיע לארוחה?

הצלחת המיזם היא פרי של שיתוף פעולה מרגש בין קהילה, מגזר שלישי והעירייה.

נאטלי שיתפה פעולה בעבר עם עמותת "מגרש ביתי" לשילוב דרי רחוב במעגל החברתי, ויחידת דרי הרחוב של אגף רווחה בעיריית ירושלים.

יחד הם הפעילו את "קולב" - חנות חינמית שחילקה ביגוד חם לדרי רחוב בחורף הירושלמי.

כשרעיון הארוחות תפס תאוצה נטאלי פנתה שוב לשותפים בעמותה ובעירייה ויחד הם הפיצו את השמועה ברחוב, הגיעו לדרי הרחוב והביאו אותם יד ביד לסעודה.

כדי שהמיזם יוכל להמשיך מחפשים אנשים שיצטרפו לצוות המוביל!

וגם לבישולים ולארגונים.

רוצים להצטרף?