חמ"ל נוער למען התושבים הוותיקים

מיזם מרגש של בני נוער בעיר ותנועות הנוער נמצאים במעקב ובקשר שבועי קבוע עם תושבים ותיקים, במטרה להפיג את בדידותם ולספק מענים בהתאם לצרכים.

עיריית ירושלים, מרכז הופמן ומרכז יום לבני הגיל השלישי יזמו פרויקט ייחודי - חמ"ל נוער שיסייע וייתן מענה לצרכים שונים של התושבים הוותיקים ברחבי העיר

במסגרת הפרויקט, קיבלו צוות חמ"ל נוער מאגף חברה, רשימה של כ-300 תושבים ותיקים המתגוררים בשכונה ומתמודדים עם בדידות. צוות החמ"ל בנה עזרים הכוללים את רשימת התושבים, פילוח פרטני של האתגרים והצרכים שעלו משיחות הטלפון עם בני הגיל השלישי ודרכי הסיוע המועדפות.

כבר ביום השלג החל מבצע סיוע מקיף של חמ"ל הנוער. במסגרת הפעילות, חתרו מפעיליו לספק מענה לזקוקים לסיוע, תמיכה והקשבה. המבצע דרש מחברי החמ"ל לבצע גיוס נוסף של מתנדבים לטובת עמידה בהיקף המשימות והפניות שהתקבלו בחמ"ל עקב מזג האוויר בעיר. בני הנוער עמדו במשימה בכבוד ובהצלחה. במקביל לעשייה בחמ"ל, הוקמה גם קבוצת וואטסאפ על ידי תושבי השכונות, שסייעה להעניק סיוע, לרבות חלוקת תנורי חימום, בגדים, שמיכות, אוכל חם, בקבוקים חמים ונערכו קניות של מזון ותרופות.

בעקבות ההצלחה, הפרויקט המרגש של בני הנוער בעיר ממשיך לפעול ומשמר את פעילותו גם בימים אלו. כיום, מרבית תנועות הנוער בעיר נמצאות במעקב ובקשר שבועי קבוע עם התושבים בני הגיל השלישי, במטרה להפיג את בדידותם ולספק מענים בהתאם לצרכים.

משה ליאון, ראש העיר: "הערבות הדדית שלנו היא ערך בעיר. עיריית ירושלים עושה את מירב המאמצים להעניק מענה יעיל, ויחס אישי וחם לתושבים, בשגרה ובחירום. אני מברך את הנוער המדהים שלנו שלקח ולוקחים חלק בעשייה העירונית, מתוך אחריות ובמטרה לסייע לאוכלוסיית הגיל השלישי בעיר."

צילום: המחלקה לנוער באגף חברה

אולי יעניין אותך