ירושלים: יום המודעות לאלימות נגד נשים בסימן #לאנעים_מתהמזמן

גם השנה מציינת עיריית ירושלים את חודש המאבק באלימות נגד נשים במגוון אירועים ובקמפיין שכותרתו #לאנעים_מתהמזמן", במסגרתו נקרא הציבור לגלות עירנות לאלימות מגדרית, ובאתר העירייה יוצעו כלים להתמודדות בסיטואציות שונות

עיריית ירושלים חרטה על דגלה את המאבק באלימות נגד נשים, ומזכירה כי שלוחה 5 במוקד העירוני (106) משמשת כתובת לקבלת תמיכה ועזרה לכל תושב ותושבת. במסגרת האירועים, יוארו מבנים ואתרים שונים בצבע אדום לציון יום המודעות לאלימות נגד נשים, וביניהם: גשר המיתרים, מבנה העירייה בכיכר ספרא ואצטדיון טדי.

במסגרת הקמפיין להעלאת המודעות, צבעה העירייה 5 ספסלי רחוב באדום, עליהם רשום הסלוגן "לא נעים מתה מזמן" ומצוינת שלוחה 5 הייעודית לפניות בנושא אלימות במשפחה. בנוסף, על הספסלים נעוצה לוחית בה קוד QR לקבלת מידע נוסף ודרכים לקבלת תמיכה ועזרה. הספסלים הוצבו במקומות מרכזיים ברחבי העיר, כשהמרכזי שבהם נמצא במרכז כיכר ספרא.

בשלוש השנים האחרונות מוקד 106 של עיריית ירושלים טיפל במעל ל-600 פניות הנוגעות לטיפול באלימות במשפחה. רובן המוחלטת של הפניות מועברות ישירות למחלקת הרווחה של העירייה- אשר מטפלת ומלווה את הפניות.

כמו כן, יתקיימו אירועים וכנסים שונים בנושא:
  • כנס לעובדות ועובדי עירייה ולציבור הריב בתאריך 27/11, בהיכל התרבות בית העם.
  • כנס בנושאים משפטיים מטעם עיריית ירושלים, נעמת ולשכת עורכי הדין - מחוז ירושלים: "אלימות במשפחה - בירוקרטיה של אלימות"- בתאריך 24.11 בין השעות 17:00-19:00. הכנס ישודר גם בעמוד הפייסבוק של לשכת עורכי הדין.
  • השקת אפליקציה דיגיטלית לקבלת עזרה ותמיכה בזמן אמת "safe up" ביוזמת עיריית ירושלים ונעמת. ההשקה תתקיים ביום ד' 23/11 בשעה 17:00, ב'משנות' – מרכז נעמת לשוויון מגדרי (רח' שלום עליכם 10).
  • צעדת המחאה – תתקיים בתאריך 24/11, ותצא מרחבת המשביר הישן בשעה 19:00 בהובלת 'לדעת לבחור נכון'.
  • כנס בנושא "אלימות רגשית, כלכלית וטכנולוגית", יתקיים בתאריך 27/11, בסניף ויצ"ו ירושלים - רח' החלוץ 47, בשעה 19:00.
  • האירוע "מילה שלה" בתאריך 28/11, בסינמה סיטי בירושלים, בשעה 19:00 ביוזמת נעמת ירושלים.

כמו כן, יתקיים אירוע ייעודי לסטודנטים במהלך דצמבר ופרטים לגביו יפורסמו בהמשך. תכנים בנושא חודש המאבק באלימות המגדרית מועברים גם לבני ובנות נוער, צוותי מקומות בילוי, צוותי תחום אלימות, צוותי טיפת חלב ותושבי שכונות ברחבי העיר, וכן מתקיימים טורנירים של ליגות ספורט נשים חובבניות להעלאת מודעות.

ראש העיר ירושלים משה ליאון: "עלינו כחברה להתחייב ולפעול למניעת אלימות כנגד נשים. אני קורא לכל אישה שחוותה או שחווה אלימות מכל סוג - פיזית, מינית וכלכלית, להתקשר למוקד עיריית ירושלים ולקבל את כל הסיוע שהיא זקוקה לו. תחושת ה"לא נעים" אכן מתה מזמן, וככל שאנו כחברה, נשים לב ונתמוך בנשים סביבנו, כך גם תפחת האלימות."

אולי יעניין אותך