גם ניקיון במוצאי שבת וגם תנועה זורמת בימי ראשון העמוסים

לאור ההצלחה הגדולה ושביעות הרצון של התושבים, פינוי האשפה במוצאי שבת מורחב לשכונות נוספות

הפרויקט יצא לדרך לפני כחודשיים ולאחר הצלחה מרשימה של הפיילוט, כ-600 טון אשפה נאספים בכל מוצאי שבת מהשכונות, הנחה ראש העיר, משה ליאון, להרחיבו לשכונות רבות נוספות.

ראש העיר, משה ליאון: "במסגרת רפורמת הניקיון שעוברת ירושלים בחודשים האחרונים, ולאור הצלחת פרויקט פינוי אשפה במוצ"ש, אנחנו הולכים ומרחיבים את הפרויקט לעוד שכונות בעיר. פינוי האשפה במוצאי שבת מביא לניקיון השכונות לקראת השבוע החדש , ובכלל זה מקל על זרימת תנועת כלי הרכב ומונע פקקים בשעות הבוקר של יום ראשון. נמשיך לעשות כל מאמץ למען רווחת התושבים. המספרים מדברים בעד עצמם – כמות האשפה שנאספת במוצ"ש היא מהגדולות שנאספו אי פעם, כמות התלונות בימי ראשון בבקר, פחתה משמעותית, ושביעות רצון התושבים – עלתה!".

שכונת בית וגן תצטרף במוצאי השבת הקרובה לפרויקט פינוי האשפה, לאחר ששכונת ארמון הנציב הצטרפה זה מכבר בהמשך יתווספו שכונות נוספות ברחבי העיר.

השכונות בהן מתקיים הפילוט לפינוי האשפה במוצאי שבתות : ארמון הנציב, נווה יעקב, חומת שמואל, רכס שלמה ושכונת הר נוף, התרחב גם לשכונות שמואל הנביא, מעלות דפנה, סנהדריה, רוממה, בוכרים, גאולה, מקור ברוך ובית ישראל.

עיריית ירושלים מכתירה את הפרויקט כהצלחה גדולה ותפעל להרחיבו לכל רחבי העיר.. כמויות האשפה שמפונות במוצאי שבתות מקלה משמעותית על הפינוי בימי ראשון בבוקר

מנהל אגף התברואה בעירייה, גיל גורני ציין: "מלבד התגובות המאוד חיוביות על הניקיון בשכונות, ישנן השלכות לאורך השבוע. התושבים מתעוררים לשכונות נקיות, מספר התלונות ירד בכ-90% על פינוי האשפה, הפינוי משפיע גם על רמת הטיאוט שעלתה. אני מאוד מקווה להרחיב את הפינוי במוצאי שבתות בכל העיר. נוכחנו להבין שלא ניתן לחזור לאחור, אנחנו עם הפנים קדימה ונמשיך לפעול למען ולטובת התושבים וכל מי שמבקר בעיר. ורק בקשה לי מהתושבים, אנא אל תחסמו את המכלים/כלי האצירה עם הרכבים."

כל שינוי קטן בהרגלים יכול לסייע לתושבים ומרחב הציבורי יהפוך לנעים ונקי יותר כל מה שעליך לעשות הוא לבצע את הפעולות הבאות

• אשפה
    הוציאו בבקשה את האשפה מהבית לפני מועד פינוי האשפה והניחו את האשפה בתוך המכלים ולא לצידם או בקרבתם
  • מכלים טמונים
    בשכונות בהן איסוף האשפה נעשה במכלים טמונים, הכניסו בבקשה את האשפה לתוך המכל והבטיחו את נפילת שקית האשפה לתוך המכל הטמון.
  • קרטונים
    קפלו היטב קרטונים וצמצמו ממדיהם ככל הניתן, טרם השלכתם למכל
  • חניה
    אל תחנו כלי רכב בצמוד למכולות ולמכלי האשפה הטמונים
  • גרוטאות גדולות וגזם
    הניחו בקרבת המכל והם יאספו בנפרד

לשם כך אנו זקוקים להירתמות התושבים ומבקשים להוציא את האשפה מהבתים טרם מועד הפינוי ולהניחה בתוך המכלים ולא בצדיהם.