ראש העיר, משה ליאון, מסכם את שנת 2021

שנה אשר כמעט ולא היה בה רגע דל, ובהתאם חייבה גם אותנו, כעירייה, במתן מענה ובנקיטת הפעולות הנדרשות - זאת לצד הובלת העשייה שמלווה אותנו זה מספר שנים, לשינוי פניה של ירושלים ולהפיכתה למובילה בערי ישראל.

ראש העיר משה ליאון
יש שנים אשר מצליחות להכיל במהלכן היקף מאורעות ועשייה המספיקים לכמה שנים טובות - שנת 2021 הייתה שנה שכזו.

מי שרצה להאמין שההתמודדות מול הקורונה תהיה ב-2021 נחלת העבר, גילה שהמציאות טפחה על פניו. לצד מאמץ החיסונים שליווה אותנו כבר מחודש ינואר והפגיעה בשגרת מערכת החינוך בשנת הלימודים הקודמת, סוגיית הנגיף ממשיכה ללוות אותנו תוך שמירה רבה ככל האפשר על שגרת עסקים, חינוך, תרבות ופנאי בעיר. כך למשל, מחנה יהודה והעסקים בעיר היו משך תקופה ארוכה ליחידים שפעלו בארץ, התרבות הירושלמית נשארה פתוחה בעזרת פתרונות יצירתיים שהגינו כאן בעירייה ומערכת החינוך באמצעות צוותי ההוראה הנפלאים המשיכה לתפקד גם ברגעים הכי קשים.

התחלנו את השנה בחיסונים ועם מנת שלג יפה שסיפקה לנו הירושלמים עוד חג מחוץ ללוח השנה, חג שלג ירושלמי. במקביל תמיד המשכנו לפתח ולקדם את ירושלים אל עבר הפסגה אליה היא ראויה.

אני יודע שבחיי היומיום כולנו עסוקים בשגרה, שהייתה זו שנה מורכבת ופקוקה אך זאת התוצאה הישירה של ההשקעה הרבה שאנו כעירייה משקיעים בכם, תושבי ירושלים.

מהעיניים שלי, אתם אלה שבראש הפרמידה וכל החלטה שאני מקבל אני שם אתכם לנגד עיניי.
באג'נדה אותה אני מוביל כל תושב ירושלים, על כל המגזרים בעיר, ראוי לחיים טובים ולשירותים נאותים.
אנו משקיעים בכל העיר, כל שכונה, כל מגזר, כל ילדה וילד זוכים להתייחסות על פי צורכי המציאות.
המציאות מכתיבה לנו את הדרך ואני יחד עם כל עובדי עיריית ירושלים המסורים עושים לילות כימים על מנת לפתח, לקדם ולאפשר חיים משותפים בעירנו.
השנה פתחנו מרכזי חדשנות לנוער בשכונות ואף התמודדנו עם שומר החומות ורגעים שייצרבו בתודעה של כולנו.
זכינו לראשונה אחרי עשרות שנים לראות דרבי ירושלמי בטדי, חזרנו לחגוג יחד את חגי תשרי ולהיות הראשונים שציינו אירועים גדולים בבטחה, ומתוך אחריות והיגיון.

גם בתחום הפיתוח לא הורדנו את הרגל מדוושת הגז - דאגנו לסביבה הקרובה לבית, לפיתוח תשתיות בשכונות, גנים חדשים ופרויקטיי התחדשות עירונית מגוונים הכוללים גם דיור להשכרה ודירות לצעירים. במאמץ שיא אישרנו השנה 5,000 יחידות דיור ואפילו הצלחנו לאשר תקציבים חדשים לעיר שיאפשרו לנו להמשיך גם בשנים הבאות.

חשוב לי שתדעו, מהפכת התשתיות חסרת-תקדים בהיקפה, תלווה אותנו גם במרוצת השנה שבפתח. מעל ומתחת לפני הקרקע, אנו משקיעים משאבים אדירים בתכנון ובעיצוב פניה של ירושלים, בקידום התחבורה הציבורית לשנים קדימה וצועדים צעדי ענק לעבר הפתרון שיוציא את ירושלים ראשונה מהפקקים.

במערכת החינוך ממשיכות גם הן, הן בהיבט הפיסי והן בהיבט הפדגוגי, כבר ניכרות ונמשיך במימושן בכל חלקי העיר ולרווחת כלל התושבים, כמו גם בתחומי התרבות, הספורט והפנאי.

פרויקט הכניסה לעיר מתקדם גם הוא ובימים אלה נבנים בעיר כ- 1.6 מיליון מטרים של תעסוקה ומסחר. הבניינים אשר נבנים היום הם העתיד של הילדים של כולנו מחר.

גם בתחום האינטרנט והדיגיטל עשינו רבות כדי להאיץ ולפתח תהליכים דיגיטליים חדשניים - להקטנת הנטל הבירוקרטי ולשיפור השירות לתושב. האתר העירוני משמש נקודת מפגש לצריכת שירותים מתקדמים, לשיפור, לפישוט ולייעול הקשר עם התושב. תודה ל- 6.9 מיליון הגולשים באתר העירוני, שנהנו מגלישה מהירה, יעילה, חווייתית ומאובטחת.

החזון הופך למציאות, העיר צועדת קדימה וממש מעבר לפינה כבר נרגיש איך ירושלים הופכת לאבן שואבת, לצעירים, לחברות מובילות שיספקו תעסוקה מגוונת ויצמיחו כאן עתיד חדש.

זוהי המחויבות שלנו, זוהי השליחות שלנו - ונמשיך לממשן למענכם, תושבות ותושבי ירושלים.

אולי יעניין אותך