עסקים קטנים בירושלים? אתם לא לבד בזירה

עיריית ירושלים משיקה את "הזירה העסקית" - אתר אינטרנט שיהווה מאגר מידע אודות ספקים ועסקים, יחבר בין מוסדות העוגן לעסקים הירושלמים וגם בין העסקים הבינוניים והקטנים לבין עצמם, להגברת הפעילות הכלכלית בעיר

אתר הזירה העסקית פועל בשיתוף הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה ומטה ישראל דיגיטאלית במשרד לשוויון חברתי, והוא כולל אינדקס העסקים בירושלים, פרסום מכרזים ואפשרויות עסקיות כגון הגשת הצעות מחיר לרשומים בו. הרישום לאתר והשירותים הניתנים בו הם חינמיים, ובהמשך תעלה גם זירת מסחר מקוונת אשר תיצור הזדמנויות הן עבור העסקים בירושלים והן עבור קניינים ואחראי רכש במוסדות השונים.

בעיריית ירושלים מסבירים כי המהלך נועד לחזק את הכלכלה המקומית בירושלים, לקדם חדשנות ותהליכי דיגיטציה ולעודד את מוסדות העוגן ושאר העסקים בעיר לרכוש מעסקים קטנים ובינוניים מקומיים. בכוונת העירייה לתת תשומת לב מיוחדת ולהשקיע מאמצים רבים בהכשרת בעלי עסקים, בהנגשת מכרזים, ביצירת חיבורים בין ספקים למוסדות, בשבירת חסמים ובייעול הליך ההתקשרות.

האתר ראשון מסוגו ברשויות מקומיות, ומטרתו יצירת מפגשים ושפה משותפת. מִנהל פיתוח בעיריית ירושלים כינס פורום אנשי רכש הנפגשים אחת לכמה שבועות. בפורום חברים מוסדות עוגן ירושלמיים רבים, ובהם בתי חולים, מוסדות אקדמיה ותרבות, ואף חברות פרטיות מהשורה הראשונה כגון מובילאיי, AXV ועוד בהמשך יפגשו אנשי הרכש גם עם ספקים מקומיים משלל תחומים.

נוסף על כך, מתקיימים קורסים, הכשרות מקצועיות, סדנאות וליווי מקצועי אישי. העסקים הנרשמים לאתר ייהנו מהגדלת הביקוש, פתיחת שווקים חדשים ושימוש בפלטפורמה נוחה. היתרון במהלך חדשני זה הוא עצום. מוסדות העוגן ייהנו מהתייעלות וחיסכון כספי, חדשנות דיגיטלית ואוטומציה של תהליכי רכש, שקיפות לדרג הניהולי, יעילות ונוחות וחיסכון בזמן והכל במערכת אחת, כל זאת תוך תרומה לקהילה ולטובת העיר ירושלים.

ראש העיר משה ליאון: "העסקים הקטנים והבינוניים הם המנוע הכלכלי לצמיחת העיר. הפרויקט הוא win-win לכל הצדדים. זיהינו מספר מוסדות עוגן בירושלים אשר מחזיקים בתקציבי רכש נכבדים של מאות מיליוני שקלים ומצד שני ספקים מצוינים ואיכותיים. חשוב לעיר שתקציבים אלו יישארו במעגל העסקי של העיר, ובאחריותנו לעשות כל מאמץ כדי לשלבם בפעילות השוטפת של העיר והעירייה. הפרויקט מקדם זאת בתאוצה וכל תושבי ירושלים והעיר עצמה יתברכו בהצלחתו."