מתווה רמות לחיים משותפים מתרחב גם למינהלים הקהילתיים

לאחר חודשים של מו"מ ובעקבות הסכמות שהתקבלו אצל כלל נציגי הציבור והשכונה, הוחלט בעיריית ירושלים על קיום מתווה מיוחד לבחירות בשכונת רמות שיאפשר המשך חיים משותפים

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "שמח על הסכמות והכבוד ההדדי בין כלל האוכלוסיות בשכונה, השמירה על מודל החיים המשותפים הופך את ירושלים למגדלור לשאר המדינה".

בהמשך להצלחת מתווה הבריכות בשכונה, בעיריית ירושלים מציגים פתרון יצירתי נוסף לשמירת הסטטוס קוו בשכונת רמות. בתום דיונים ארוכים שנערכו בחודשים האחרונים, בהובלת נציגי הסיעות, נציגי המינהלים ונציגי השכונה, הושג הפתרון ושכונת רמות תצא לבחירות קהילתיות בהסכמה.

במסגרת המתווה החדש לקיום בחירות בהסכמה, תוקם בעיריית ירושלים ועדה, אשר תורכב מנציגי עירוניים בראשות המשנה למנכ"ל וראשת מינהל תרבות פנאי וספורט אריאלה רגואן.

הפרקטיקה: אל הוועדה יוכלו להגיש את מועמדותם כל תושבי השכונה והועדה המקצועית תבחר מתוך כל מי שיגיש מועמדותו 18 מועמדים סה"כ,
9 מועמדים עבור מינהל קהילתי רמות אלון ו- 9 נציגים למעלה רמות. כמו כן, בשל גודלה של השכונה והמצוקה בשטחי ציבור, יוקמו שתי שלוחות קהילתיות.
הועדה מחויבת לשקף את צורכי כלל האוכלוסיות והמינהלים יורכבו מנציגים אשר ישקפו את כלל האוכלוסיות בשכונה, חילוניים וחרדים כאחד.

ראש העיר הודיע, כי המינהלים ושתי השלוחות יתוקצבו שניהם באופן אשר ייטיב עם כלל האוכלוסיות בשכונה, והדגיש כי לאורך כל התהליך, מה שעמד לנגד עניו הם החיים המשותפים והשמירה על הייצוג ההולם לכלל האוכלוסיות בשכונה. "אני שמח על הסכמות והכבוד ההדדי בין כלל האוכלוסיות בשכונה, השמירה על מודל החיים המשותפים הופך את ירושלים למגדלור לשאר המדינה" אמר ליאון.

מחזיק תיק מנהלים וסגן ראש העיר אריה קינג אמר גם הוא כי מדובר במהלך מעודד ומשמח עבור כולם: "המהלך הזה ישים קץ לוויכוחים שהיו בעבר, וישים מאחור חילוקי דעות שגרמו לבזבוז אנרגיות על מטרות שלא מובילות לשום מקום. בסופו של דבר מנהל קהילתי מייצג קהילה, ושכונת רמות מורכבת מקהילות שצריכות להתנהל יחד ולדעת להבין ולקבל זו את זה, למען כולם, ובשביל כולם".

סגנית ראש העיר, חגית משה: "שמחה שהצלחנו – בפעם המי יודע כמה – לשמור על הזכויות של כלל האוכלוסיות בשכונה, להושיב את כולם מסביב לשולחן אחד, ולהוכיח שבירושלים יודעים לעבוד אחרת, בשיח מכבד ובשמירה אחד על זכויותיו של השני. מודה לראש העיר על ההשקעה האדירה שלו במניעת חיכוכים מיותרים בין הציבורים בעיר".

גב' אריאלה רג'ואן, ראשת מנהל התרבות: "זו זכות בשבילי להיות שותפה במהלך שהוביל הסכמה חסרת תקדים מתוך מטרה להשים בצד את חילוקי הדעות ולהתרכז בפיתוח השכונה ומתן שירותים הולמים לילדים, בני ובנות נוער, וכלל התושבים הנהנים מהמנהל הקהילתי. אני בטוחה שבעבודה נכונה נוכל לשלב ידיים להצעיד קדימה את השכונה, לטובת כלל תושביה"

08/11/2021