דלג לתוכן העמוד

משכן הקבע הראשון מסוגו בארץ של קבוצת "מצילות המזון" בשוק הסיטונאי בגבעת שאול בירושלים

ראש העיר, משה ליאון, חנך אמש (רביעי, 22.9) את משכן הקבע "מצילות המזון". במטרה לסייע למשפחות נזקקות ולתת במה לשיח סביב מערכת המזון והאוכל.

המרכז, ראשון מסוגו במדינה, יהיה פתוח לקהל הרחב - לפעילות חינוכית, סדנאות לשימור מזון, הרצאות ופאנלים, מפעילות קייטרינג ומטבח קהילתי. בית הקבע יכלול מרכז מבקרים, המקדם פעילות מתמשכת עם השוק הסיטונאי, להצלת מזון באופן שיטתי, במרכז הוקם חלל סדנאות ומטבח תעשייתי, מלא באומנות, צנצנות עם שימורים המייצגות את הפוטנציאל השימור והשימוש של תוצרת טרייה.

מרכז 'מצילות המזון' מסייע לכ-800 משפחות נזקקות בשבוע, ב- 22 שכונות בירושלים והסביבה, נועד ליצירת מודל של מערכת הוליסטית, בנקודה אחת, במערכת המזון המקומית - שאינה מבזבזת אלא ממקסמת אנרגיה והפיכתו לדוגמא לערים אחרות.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "אני מברך על הקמת משכן קבע לקבוצת 'מצילות המזון' אשר משתפות פעולה עם המגזר העסקי. בעלי השוק הסיטונאי ועובדיו, עסקי ממכר מזון ומסעדנים ברחבי העיר. כולם למען שימוש מקסימלי בעודפי תוצרת טרייה וזמינה, המיועדת לזריקה, ובכך מסייעת למשפחות נזקקות ולעידוד יצירת מציאות מיטבה לכלל".

קבוצת 'מצילות המזון' פועלת במטרה לקדם מערכת מזון עירונית בת קיימא בירושלים, בדגש על צמצום בזבוז מזון בכל מישוריו, לקידום חוסן תזונתי יציב ומתמשך ברמה האישית והקהילתית, באמצעות בניה של רשתות פעולה אזרחיות ותמיכה קהילתיות, שינוי תודעתי והתנהגותי ביחס בין צריכה, מזון וסביבה ובכך לצמצום בזבוז המזון ברמה המקומית ובישראל בכלל.

הקבוצה אשר מורכבת מאוכלוסיות מגוונות, רב גילאיות, ומשלל המגזרים בירושלים: החל מאימהות חד הוריות, משתתפים בבית המשפט הקהילתי, סטודנטיות וסטודנטים מקומיים, חברות וחברי הגיל השלישי, המגזר החרדי והפלסטיני ועוד, עובדת בשיתוף פועלה החל משנת 2019 עם השוק הסיטונאי בגבעת שאול ועם ספקי ויצרני מזון בירושלים וסביבתה.

מצילות מזון מצילות מזון מצילות מזון

קרדיט לתמונות -דניאל רחמים, ותאיר וורנר.

 

23/09/2021