עיריית ירושלים למען המסעדות ועסקי המזון הירושלמיים

הכנס המיוחד שהתקיים ביום שני, 27.12, הוא נדבך נוסף בפעילות העירייה לסיוע לעסקים בעיר בהתמודדותם עם המציאות לצד הקורונה

עיריית ירושלים, באמצעות אגף קידום עסקים, קיימה את כנס המסעדנים בפעם השנייה. הכנס, שזכה להצלחה רבה בפעם הקודמת, התקיים שוב, על מנת לסייע לעסקי המזון במהלך תקופת בקורונה המאתגרת. התכנים בכנס התמקדו במתן כלים מגוונים ויצירתיים לחיזוק ענף המסעדנות. התכנים נבחרו לאחר ניתוח סקר שנערך בקרב בעלי עסקי המזון על מנת להבין  את התכנים ולהתאימם לבאי הכנס.

הכנס התקיים בתיאטרון ירושלים, במעמד ראש העיר, משה ליאון, מנכ''ל העירייה, איציק לארי, מחזיק תיק קידום עסקים והשירות הווטרינרי, יהודה בן יוסף.

במהלך הכנס, הועברו הרצאות מגוונות על עולם האוכל הישראלי. אפרת ליכטנשטט, כותבת את מדור האוכל במקור ראשון ובעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום", הרצתה על העקרונות שחשוב להקפיד עליהם כאשר מצלמים אוכל, כך שייראה מזמין, אסתטי ויגרה את החושים.

אירית שנקר ואיתן תגר הרצו על יצירת חזון המתורגם להצלחה במערכי המזון. שנקר הקימה יחד עם השף חיים כהן את המסעדות "קרן" ו-"דיקסי". תגר הוא מנכ"ל ושותף בחברות הקייטרינג "מזל טלה" ו-"פוד ארט".

ניב גלבוע, בעל בלוג מצליח בנושאי מסעדות וביקורת מסעדות, שערך בעבר את מהדורת חדשות השבת בערוץ 10 והגיש פינה בתוכנית "לילה כלכלי", הרצה על מאחורי הקלעים של עולם האוכל הישראלי.

שאול אמסטרדמסקי, עיתונאי ירושלמי זוכה פרס סוקולוב, ראש הדסק הכלכלי ופרשן כלכלי בכיר בחטיבת החדשות של תאגיד השידור הישראלי, הרצה על כלכלה, ניהול מסעדות ועל מה שמצפה לעסקים בעידן שלאחר הקורונה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "יחד צועדים קדימה! ענף עסקי המזון והמסעדנות עובר שינויים רבים בתקופה זו. אנו רואים חשיבות רבה בחיזוק הענף באמצעות הדרכות והרצאות המקנות כלים רלוונטיים. אנו מחויבים לקשר העמוק עם העסקים בעיר ובכלל זה עסקי המזון. אנחנו כאן אתכם ופועלים למענכם, אתם לא לבד".

מחזיק תיק קידום עסקים והשירות הווטרינרי, יהודה בן יוסף: "יוזמה יוצאת דופן זו שמובילה עיריית ירושלים, תאיץ את הפעילות ותעניק כלים למסעדות ולעסקי המזון בעידן הנוכחי. נמשיך לפעול ביתר שאת למען כלל בעלי העסקים בעיר. את ‏‏

קרדיט תמונה דור פזואלו

צילום: דור פזואלו