עיריית ירושלים משלימה את היערכותה לחורף

בימים אלו, מטה החירום העירוני, על כלל אגפי העירייה, מסיים את היערכותו לחורף הקרוב

• נערכות עבודות גיזום וטיפול בעצים המסכנים עוברי אורח או רכוש במרחב, בביצוע עובדי האגף לשיפור פני העיר.
  • הושלם מלאי המלח לאירועי מזג אוויר חריג ושלג, לטיפול במניעת קפיאת כבישים.
  • חברת הגיחון ממשיכה בניקיון מערכת הניקוזים העירונית.
  • אגף התברואה ממשיך בניקיון פתחי ניקוז בשטחים הציבוריים, לצד איסוף עלי שלכת ונערך להפעלת כלי פינוי ופילוס לאירועי שלג.
  • העירייה תבצע חלוקה מוקדמת של שמיכות ואמצעי חימום למשפחות וקשישים במצבי מצוקה עפ"י הקריטריונים.
  • בכל העת, מתבצעות שיחות טלפון לתושבים בודדים, על מנת לבדוק את מוכנותם לימים הקרים.
  • המוקד העירוני 106 נערך למענה לפניות הציבור 24/7 ולהפניית גורמי העירייה לטיפול במפגעים, בדגש על הצפות, רוחות חזקות וסערות, וכן פגיעה בכבלי חשמל וקריסת ענפים ועצים.

בעיריית ירושלים ממליצים לתושבים לבדוק את תקינות מערכות החימום ובעיקר את אלו המחייבות אוורור. כמו כן, יש לוודא איטום גגות ופתחים לרבות חלונות ותריסים, יש לנקות ולפתוח תאי ניקוז המים בחצרות ומרזבים על הגגות.
בנוסף לגיזום עצים וענפים בגינות פרטיות בסמיכות לכבלים, יש לבדוק בטיחות מערכות חשמל ולהצטייד בתאורת חירום. חשוב לחזק מעמדי אנטנות, דודי שמש וחפצים אחרים על הגגות.
בימי מזג אוויר קיצוני, בהם ידווח על רוחות חזקות, גשמים עזים, חשש להצפות או שלג, יש לפנות חפצים שאינם מוחזקים ועשויים ליפול ממקום גבוה או לעוף כגון - עציצים, אדניות, ריהוט ושלטים.

במקרה של חשש להצפה - אין להשתמש במעלית ואין לרדת למקום תת קרקעי, אין לחצות כבישים מוצפים, אין להתקרב ולחצות מקורות מים זורמים, גם לא באמצעות רכבי שטח. במקרה של סכנה, יש לחייג לכיבוי והצלה בטלפון 102.

יש להימנע משהייה תחת סככות, פרגולות, צריפים או מבנים ארעיים, מחשש לקריסה. בעת חשש לקרה יש לפתוח את ברז המים החמים לכדי טפטוף, זאת כדי למנוע קפיאת מים בצינורות קולטי דוד השמש (קפיאה גורמת להתבקעות הצינורות).

הציבור מתבקש להימנע מפעולות שיש בהן סכנה בטיחותית, לשמור על עירנות וזהירות בנהיגה ובתנועה בצירים.

למידע נוסף ולדיווחים על מפגעים:

המוקד העירוני 106

אתר עיריית ירושלים