מחדשים את מוסררה

שכונת מוסררה מתעוררת לחיים עם טכנולוגיות VR והולוגרמה

אינטל בשיתוף מרכז צעירים ירושלים והקהילה יצרו חוויה חדשנית שמספרת את סיפורם של הפנתרים השחורים ויזמי התרבות והיצירה שפעלו ופועלים בשכונה

אינטל בשיתוף פעולה עם מרכז צעירים ירושלים, מנהל קהילתי מורשה והקהילה, יצרו חווית מקום טכנולוגית וחדשנית המספרת את סיפורה הייחודי של שכונת מוסררה בירושלים, בצורה חדשנית-קהילתית.

בפרויקט מחדשים ביחד – אינטל שותפה ליצירת חיבורים בין מהנדסים, תושבים וטכנולוגיה במרחבים העירוניים בהם היא פועלת. בשיתוף עם הקהילה, מפתחת אינטל פתרונות לאתגרים קהילתיים על ידי הפיכת המרחב לחדשני וטכנולוגי.

פרויקט 'מחדשים ביחד את מוסררה' בירושלים נועד להנגיש את סיפורם מעורר ההשראה של הפעילים החברתיים ושל יזמי התרבות והיצירה שפעלו ופועלים בשכונה לקהלים חדשים - מבקרים מישראל ומהעולם כולו הגודשים את השכונה המרתקת.

שיתוף הפעולה המרגש בין חברת אינטל, הקהילה, תושבי השכונה ותלמידים ממערכת החינוך בעיר יצרו חווית במספרת סיפור היברידית המאפשרת לחוות את הרוח של מוסררה בצורה חדשה וייחודית.

כחלק מהחוויה המבקרים סורקים באמצעות המכשירים הניידים שלהם אלמנטים שונים בשכונה- המפעילים סרטונים שהוכנו בטכנולוגיה מיוחדת. בנוסף, המבקשים יכולים לצפות בהולוגרמה של שמעון לוי מהפנתרים השחורים שפעלו בשכונה. התושבים עצמם ותלמידי תיכון בעיר (הניסויי ואוולינה דה רוטשילד) היו שותפים פעילים ביצירת הסרטונים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "חיבורים טכנולוגיים בין ישן לחדש הם העתיד של כולנו. אני גאה מאוד בפיתוח שמאפשר לתושבי ואורחי שכונת מוסררה להבין את ההיסטוריה המקומית שעיצבה חלק מההיסטוריה העירונית ואפילו לא ארחיק אם אומר הארצית. הפתרון שייצרו באינטל הוא פשוט ומבריק כאחד. אני מזמין את כולם להגיע ולהכיר את סיפור השכונה הכל כך מיוחד".

יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל אמר: "חדשנות טכנולוגית היא דבר שאנחנו מאוד גאים בו. אני מאוד גאה להיות בשכונה שמסמלת בעייני את החדשנות החברתית בישראל ושיש לה היסטוריה שדחפה את החברה הישראלית למקומות שלא היו מגיעים אליהם ללא עשיית אנשי השכונה. ההיסטוריה של השכונה, ההווה של וגם עתידה, מייצגים את ההוויה הירושלמית ובכך את ההוויה הישראלית. כחלק מהיותנו חדשניים ומעסיקים גדולים בישראל אנו שמחים להביא את החדשנות באחריות החברתית והתרומה לקהילה בסיוע 100 מתנדבי אינטל ירושלים שלקחו חלק בפרויקט מחדשים את מוסררה שיחד מביאה חדשנות לעיר, לשכונה ולקהילה".

אלדד וייל, מנכ"ל מרכז צעירים ירושלים ומינהל קהילתי מורשה: "יצרנו יחד עם אינטל ובשילוב הקהילה חוויה טכנולוגית- קהילתית שאין עוד כמותה. שכונת מוסררה מאז ומתמיד מחדשת ומתחדשת, והיום הוספנו עוד קומה, חדש על גבי ישן."

ביום ראשון ה-3.11 הושקה חווית המקום בטקס בנוכחותו של ראש עיריית ירושלים מר משה לאון ומנכ"ל אינטל ישראל, יניב גרטי.

הציבור כולו מוזמן להשתתף בחוויה.

קרדיט לתמונה הודיה טולדנו.