עיריית ירושלים אישרה את תקציב העירייה לשנת 2022

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "הגידול בתקציב העיר ירושלים לשנת 2022 יאפשר לנו להמשיך להצעיד את העיר קדימה"

תוספת של מיליוני שקלים לחינוך • חיזוק תנועות הנוער • גידול בתקציב התרבות מורשת ישראל • ניקיון • גינות חדשות• שדרוגי רחובות

ועדת הכספים של עיריית ירושלים אישרה את תקציב העירייה לשנת 2022

תקציב העירייה כבכל שנה מורכב מתקציב שוטף ותוספות. התקציב השוטף לשנת 2022 עומד על סך 7.64 מיליארד שקלים (גידול של כ-330 מיליון שקלים לעומת השנה שעברה) בעוד התקציב הבלתי רגיל (תוספתי) יעמוד על סך של כ-5 מיליארד שקלים, בדומה לשנת 2021.

בעירייה מציינים כי משנת 2020 גדל התקציב השוטף העירוני בכמיליארד שקלים.

עיקרי התקציב:

• תקציב החינוך עלה ב120 מיליון שקל ויעמוד על 3.19 מיליארד שקל.
  • תוספת של 3 מיליון שקל עבור פעילויות נוער בשכונות.
  • תקציב מורשת ישראל יעמוד ע"ס 5 מלשח.
  • המינהלים הקהילתיים ישופצו בתקציב של 5 מלש"ח.
  • פרויקט מניעת נפילות ימשיך לפעול ויעמוד גם השנה על 7 מיליון שקל.
  • פיתוח עיר דוד יתוקצב ב2 מלש"ח
  • תנועות הנוער יתוקצבו ב2.5 מיליון שקל
  • 61 מיליון שקל עבור שבילי אופניים.
  • 30 מיליון שקל עבור הפיכת תאורת העיר לתאורה ירוקה (לד).
  • תקציב התרבות יעמוד על סך 400 מיליון שקל.
  • המאבק באלימות נגד נשים 1.2 מלש"ח
  • 180 מיליון שקל עבור שדרוגי רחובות.
  • 50 מיליון שקל לשדרוגי גנים
  • נוספו 65 מלש"ח לתקציב הניקיון.
  • • 600 אלש"ח לאירועי ספורט בשכונות.
  • 700 אלש"ח לאירועי קיץ.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "הגידול בתקציב העיר ירושלים לשנת 2022 יאפשר לנו להמשיך להצעיד את העיר קדימה. נמשיך להעצים את מערכת החינוך העירונית, נמשיך לפתח תשתיות, לשפר את נראות המרחב הציבורי, נשדרג מוסדות תרבות ופנאי, נחזק את פעילויות הרווחה והתוכניות השונות לטובת אזרחי העיר הוותיקים, נשקיע בספורט – בהקמת ושדרוג מתקנים ונקיים עוד ועוד פעילויות פנאי לטובת תושבי העיר והבאים בשעריה. אנחנו כאן בשבילכם כדי להפוך את החזון למציאות, הלכה למעשה. אני רוצה להודות לצוותי משרד האוצר על הליווי, המקצועיות וההבנה של חשיבות התקציב עבור תושבי העיר ופיתוחה."

מנכ"ל העירייה, איציק לארי: 'התקציב שאושר מאפשר לנו לממש את תוכניות העבודה שמטרתן היא אחת - בניין ירושלים והענקת איכות חיים ושרות מצוין לתושבים ולמבקרים.אני וכל אנשי העירייה, כל אחד בתחומו, נעשה הכל כדי לבצע את העבודה באופן מושלם, כדי לעמוד במשימה. אני מבקש להודות לכל עובדי העירייה והתאגידים העירוניים על עבודה מסורה, יסודית, שנעשית באהבה גדולה'

אושר תקציב 2022 צילום: דוברות עיריית ירושלים

אולי יעניין אותך