נפתח תיאטרון הקרון המחודש בירושלים

חנוכת המשכן החדש, הממוקם במרכז התרבות החדש בגן הפעמון – בשמו החדש: 'משכן תיאטרון דוידסון', התמזגה עם אירוע הפתיחה החגיגי של פסטיבל הקרון הבינלאומי ה- 30

ראש העיר, משה ליאון ונשיא הקרן לירושלים, שי דורון, חנכו בתחילת השבוע את משכנו החדש של תיאטרון הקרון הירושלמי

פסטיבל תיאטרון הקרון הבינלאומי נתמך על-ידי עיריית ירושלים, באמצעות מינהל תרבות ובנוסף על-ידי קרן ירושלים, מפעל הפיס ומשרד החוץ.

מבנה התיאטרון החדש הוקם באמצעו תרומת משפחות דוידסון מלונדון והקרן לירושלים והוא כולל שני אולמות, במת חוץ, בית קפה ומרחב חיצוני עבור פעילויות שונות.

פסטיבל הקרון מציג את התיאטרון החזותי, תיאטרון החפצים ותיאטרון הבובות הנוכחי מהארץ ומהעולם - הן לילדים והן למבוגרים.

הפסטיבל יתקיים השנה בנושא "מתנות, הפתעות וחגיגה" ויימשך עד לסוף השבוע (יום חמישי – 26.8). הוא ישלב פעילות חינמית, במת חוצות הכוללת הופעות רחוב, ליצנות, משחקיה ופינות סדנאות בשעות אחר הצהרים. המשפחות הירושלמית מוזמנות להגיע ולחוות חוויה תרבותית במחירים שווים לכל כיס ובמצבעים מיוחדים.

ראש העיר, משה ליאון: "פתיחתו המחודשת של תיאטרון הקרון הירושלמי הינה נדבך נוסף בביסוסה של העיר כמרכז שוקק לפעילויות תרבות ופנאי לרווחת התושבים והמתארחים בעיר. עיריית ירושלים מזמינה את הציבור הרחב להגיע וליהנות ממגוון ההצגות והפעילויות המוצעות במסגרת פסטיבל הקרון".

שי דורון, נשיא הקרן לירושלים: "הקמת בית חדש לתיאטרון הקרון, משכן תיאטרון דוידסון, היא בגדר הגשמת חלום שהתאפשר בזכות נדיבותה של משפחת דוידסון מאנגליה. הבית החדש הוא חלק מחזון הקרן לתרבות יוצרת בעיר והוא ישמש מרכז תרבות ירושלמי תוסס שיפנה למגוון רחב של קהלים גם מעבר לשעות הפעילות המיועדות לילדים".

חנוכת תיאטרון הקרון  חנוכת תיאטרון הקרון

קרדיט לתמונות – דור כרמי