ירושלים מתפתחת גם בתיירות

אושרה הקמת בית מלון חדש "משכנות התיאטרון" מול תיאטרון ירושלים

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיריית ירושלים, אישרה ב- 24.03.19, הקמת בית מלון חדש "משכנות התיאטרון" - בשכונת טלביה ברחוב שופן, מול תיאטרון ירושלים.

האזור מיועד למגורים ותיירות ולצידו מתוכננת חניה.

מלון משכנות התיאטרון

הוועדה התירה להקים מלון הכולל כ- 76 חדרים ו- 42 יחידות דיור עבור מגורים (מעל המלון), בשילוב שטחי מסחר ושטח ציבורי פתוח. התכנית צריכה להיות מותאמת מבחינת הבינוי לתכנית הבנייה המאושרת.

בירושלים נפתחו לאחרונה 2 בתי מלון חדשים: BIS STYLES ברחוב בן יהודה ו LADY STERN ברחוב יפו. העירייה ממשיכה במגמת פיתוח ענף התיירות בעיר במסגרתה תוגש בקשה להיתר מלון "רכבת במושבה" (180 חדרים) ברכס ארמון הנציב. בנוסף, בימים אלו נמצאים בבנייה מלון נצבא (325 חדרים), מלון בראון (46 חדרים), בית הבישוף (50 חדרים) ועוד. בתוך כך, נמצאים בהליכי תכנון לפני היתר בנייה של כ- 2,000 חדרי מלון.

ראש העיר משה ליאון מציין: "ענף התיירות הוא אחד ממנועי הצמיחה הכלכליים החשובים, המביאים עשרות אלפי תיירים לעיר הקודש ובעקבותיהם מקומות עבודה רבים. התיירים המגיעים לירושלים הופכים לשגרירנו הטובים ביותר ובעקבותיהם מגיעים תיירים נוספים. זה טוב לעיר. טוב לתיירים. טוב לכלכלה וטוב למדינה".

קרדיט הדמיות - שרון חסיד מחברת האחים חסיד בע"מ ואדריכל יהודה פייגין