מופעים, סיורים ותערוכות מרהיבות: שבוע ירושלים יוצא לדרך

החג הירושלמי יוצא לדרך: על רקע היציאה ממשבר הקורונה והחזרה לשגרה, מובילה עיריית ירושלים, יחד עם המשרד לירושלים ומורשת, את אירועי שבוע ירושלים – שבשיאן חגיגות ציון יום ירושלים.

חג שבוע ירושלים יצוין השנה בסדרת אירועים מרגשים וייחודיים לכל הגילאים, שיבליטו את ייחודה של ירושלים, יופיה, העושר התרבותי שבה – והכל בהתאם להנחיות משרד הבריאות. השבוע הירושלמי המיוחד יצא לדרך ב-6.5 ויסתיים ב-13.5 ויכלול אירועי רבים. התקשורת מוזמנת - בתיאום מראש.

בין האירועים שיתקיימו במסגרת שבוע ירושלים:

• טקס יקירי ירושלים במוזיאון ישראל (06.05.2021)
  • קבלת הפנים המסורתית של ראש העיר, משה ליאון, ורעייתו סתוית, תתקיים השנה במוזיאון ישראל, ביום ירושלים ה-10.5. לפרטים נוספים - לחצו כאן
  • במהלך יום ירושלים ה-10.05.2021 יתקיימו: תפילת שחרית בטיילת ארמון הנציב, עצרת הודיה מרכזית במרכז הרב (20:00), אזכרה ממלכתית לבני העדה האתיופית בהר הרצל וריקוד הדגלים המסורתי ברחבי העיר, שיסתיים בכותל המערבי.
  • שבת שלום ירושלים: תפילות שישי ושבת בבית הכנסת הגדול עם החזן יצחק מאיר הלפגוט (08.05.2021 בשעה 07:55). לפרטים נוספים - לחצו כאן
  • תפילת ערבית חגיגית בכותל המערבי בשיתוף הקרן למורשת הכותל (09.05.2021)
  • "איילת מטיילת בין חומות ירושלים": הצגת תיאטרון ייחודית בספריות העירוניות (09,11-13.05).
  • אוטובוס 99, שיציע סיורים חווייתיים בירושלים (ללא עלות), ופתיחת מספר מוזיאונים עד השעה 23:00, בין התאריכים 06-13.05.
  • במסגרת מיזם בבניין, יתקיימו מעגלי שכנים חווייתיים ליצירת הווי משותף וחגיגות יום ירושלים בבניינים. נציגי הבניינים יקבלו מרשות הצעירים ערכות להנחיית המפגשים המעודדים היכרות.
  • אירוע פתיחה חגיגי והשקת אתר תעלת הקשר בהר ציון (11.05.2021)
  • ההצגה "אני ירושלמי" תתקיים בהיכל התרבות פסגת זאב בתאריך 12.05.2021. לפרטים נוספים - לחצו כאן
  • ירושלים CHALLENGE- מרוץ שליחים הררי בירושלים: ריצה בנופים המרהיבים של הרי ירושלים. זינוק ממתחם אקווריום ישראל, סמוך לגן החיות התנכ"י. אורך המסלול כ- 30 ק"מ המחולק ל 4 מקטעים. האירוע יתקיים ב 07/05/21 בין השעות 06:30 - 12:00. לפרטים נוספים - לחצו כאן
  • מרוץ "אאוריקה" אתגרי לסטודנטים וצעירים (13.05.2021)
  • טורניר טניס בינלאומי במרכז הטניס בירושלים: בטורניר ישתתפו 150 מתחרים מכל העולם וכן נבחרת ישראל לגברים ונשים. הטורניר יתקיים בין התאריכים 09-16/05/21. הכניסה חופשית. לפרטים נוספים - לחצו כאן
  • סובב נביעות ירושלים: אירוע אופניים המקיף את העיר במסלולים ייחודיים באורך 50 ק"מ, 30 ק"מ ו-10 ק"מ יתקיים ב-14.05. הרוכבים עתידים לעבור באתרים ההיסטוריים ובנופים המרהיבים של הבירה וביניהם: העיר העתיקה, עמק צורים, עמק צופים, עינות תלם, יד קנדי ופארק המסילה. לאירוע צפויים להגיע 5,000 רוכבים מרחבי הארץ. פרטים נוספים - לחצו כאן
  • לקראת סיום שבוע אירועי חגיגות יום ירושלים יתקיים קונצרט חגיגי בכיכר ספרא תחת הכותרת "ירושלים שלי" - קונצרט הנעילה בניצוחו של המאסטרו תום כהן עם תזמורת ירושלים מזרח ומערב ובהשתתפות האמנים: אביתר בנאי, אליעד, בניה ברבי, יובל דיין. בקונצרט יוצגו שירי אהבה מרגשים לעיר הקודש בבימויו של רונן פלד חדד. האירוע יתקיים בכיכר ספרא ב- 13.05.2021 והוא ישודר בפייסבוק ובאתר העירייה. פרטים נוספים - לחצו כאן

יודגש כי ההשתתפות באירועים מותנית בהזמנת כרטיסים מראש, הכניסה ע"פ הנחיות התו הירוק. כרטיסים ניתן להזמין דרך אתר myjlm - לחצו כאן

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "השנה נציין את שבוע ירושלים, חג ירושלמי אמיתי לכל תושבי המדינה. אנחנו חוגגים את האהבה והכמיהה לבירת ישראל, לעיר הקודש, למוקד המשיכה העולמי, המהווה גשר בין תרבויות, מגזרים ואוכלוסיות. לרגל החזרה לשגרה, יצרנו סדרת אירועים מיוחדים ומרגשים, עם הרבה הזדמנויות לחגוג. מהופעות ועד טקס יקירי ירושלים, דרך סיורים, מוסדות תרבות, והרבה שמחה ירושלמית אמיתית. אני מזמין את כל עם ישראל להשתתף באירועים, להגיע לבלות בעיר, להכיר אותה מקרוב וליהנות מכל מה שיש לירושלים שלנו להציע".

השר לירושלים ומורשת, הרב רפי פרץ: "חגיגות יום ירושלים השנה מסמלות יותר מהכול את החזרה לימי שגרה. אני שמח להזמין אתכם לאירועים וחגיגות בסדר גודל יוצא דופן, שיחגגו את ירושלים ואת חוזקו וחסינותו של העם שלנו. הקורונה פתחה לנו הזדמנות ייחודית לחדש בשבילכם מקומות שבעבר הוזנחו ואנחנו ניצלנו את ההזדמנות הזו במלואה- עשרות אתרים הונגשו לציבור הרחב, שטחים ציבוריים שופצו והעיר העתיקה כולה עברה מתיחת פנים, בזכותה כל חווית הטיול בירושלים תשודרג משמעותית. בעלי העסקים מחכים לכם - המסעדות, המלונות, האטרקציות והחנויות- כולם צמאים לתיירים והכינו עצמם במיוחד בשבילכם. גם אנחנו הכנו עשרות אטרקציות ופעילויות ייחודיות שיעצימו את החוויה שלכם כאן בעיר. ירושלים מרגשת תמיד. הפעם, היא מרגשת במיוחד. מאחל לכם ביקור מהנה, להתחבר מחדש לעיר, לשורשים ולעם הזה- שכמה טוב שהוא כזה".

אבי כהן, מנכ"ל המשרד לירושלים ומורשת: "ירושלים שייכת לכולם. לכל אחד יש את הירושלים שלו. בחרנו השנה, להנגיש את יום ירושלים לכל עם ישראל. לכן, מגוון מומחים שקדו על אירועי שבוע "ירושלים שלי", בכדי להפוך את השבוע הזה לכמה שיותר מגוון ושכל אחד ואחת יוכלו למצוא את ירושלים שלהם. בואו ותתרגשו ביחד איתנו מירושלים בירת ישראל המיוחדת והמרגשת".

03/05/2021