עיריית ירושלים משיקה תכנית רחבה להקלה נוספת לעסקים בעיר.

בעקבות משבר הקורונה ולאחר דיונים רבים שהתקיימו בלשכת ראש העיר יחד עם בעלי העסקים, עיריית ירושלים מודיעה על תכנית רחבה ומשמעותית למען בעלי העסקים, בניסיון להקל ככל שניתן על התקופה המאתגרת.

עיקר התכנית:

1. יוקם קניון וירטואלי של העיר ירושלים בו כל עסק ירושלמי המחזיק באתר אינטרנט יקבל ביטוי. הקניון יקודם בקמפיין דיגיטלי משמעותי על ידי העירייה, כדי לחבר בין העסקים ללקוחות.
    לינק להצטרפות לקניון הוירטואלי
  2. במסגרת שיתוף פעולה ייחודי של עיריית ירושלים, חברת business grow והאוניברסיטה העברית התגייסו כולם בשעת חירום זו , ומשיקים תכנית של הקמת חנות אינטרנטית ללא עלות לעסקים הכוללת מודול של משלוחים. החנות רלוונטית כמובן לעת הזאת אך כמובן שתוכל לשמש את העסקים גם אחרי המשבר. במסגרת התכנית סטודנטים של האוניברסיטה העברית יעברו הכשרה מרחוק לבניית האתר ולאחר ההכשרה הייעודית יבנו עבור העסקים חנות אינטרנטית במהירות האפשרית.
    לצד הקמת האתר ללא כל עלות, יזכו העסקים הירושלמים לשבעה חודשים של סליקה ללא עמלה וללא דמי אחסון של האתר. כמו כן ייהנו העסקים הירושלמים מחשבונית דיגיטלית ללא עלות למשך שנתיים.
    עסקים שמעוניינים להצטרף ליוזמה זו יכולים להירשם בלינק. שימו לב שהכמות מוגבלת.
  3. לאור פניות עסקים הסובלים מקשיים תזרימיים ואף מקושי להתמודד בעת הזאת עם העלויות הכרוכות בפתיחת תיק הלוואה ובמטרה לסייע לעסקים לצלוח את תקופת המשבר, מציעה עיריית ירושלים (בשלב זה למאות עסקים) החזר כספי בגין עלויות פתיחת תיק לקבלת הלוואה ו/או דמי טיפול בתיק (שאינו ריבית) ו/או עלות בנית תכנית עסקית הנדרשת לשם קבלת ההלוואה.
    הסיוע יעמוד עד סך של 500 ש"ח לבית עסק.
    קבלת ההחזרים מותנה בהוכחת נטילת ההלוואה על ידי בית העסק וכן כי מטרת ההלוואה מיועדת בסיוע במשבר הקורונה.
    על בית העסק להציג מסמכים המוכיחים את התשלום. פרטים מלאים לגבי אופן הגשת המסמכים יפורסמו בהמשך.
    להלוואות מטעם עוגן יש לפנות למט"י ירושלים בטלפון: 1-800-23-20-23 או במייל: info@mati.org.il
    להלוואות בערבות המדינה לחצו כאן
  4. עיריית ירושלים הרכיבה מאגר יועצים מתנדבים לשעת חירום בתחומים הבאים: ייעוץ עסקי חשבונאי של רואי חשבון מנוסים, ייעוץ בדיני עבודה וזכויות עובדים בעת הזאת של עורכי דין המתמחים בתחום וכן ייעוץ לשיווק דיגיטלי ההכרחי בימים הללו.
    להלן לינק למאגר שהוקם שם ניתן לקבל ייעוץ ראשוני מאחד היועצים
  5. עיריית ירושלים יחד עם מט"י ישיקו בשבועות הקרובים סדרה של "הרצאות WEBINAR" בשלל נושאים רלוונטיים. בטרם העלאת כל הרצאה יפורסם לינק לצפייה באמצעים הדיגיטליים העירוניים.
  6. ראש העיר, משה ליאון, החליט כי עם היציאה מהמשבר יוסטו תקציבים לטובת פיתוחה העסקי של העיר והשבת הפעילות העסקית לסדרה.
  7. עיריית ירושלים תצא בקמפיין הסברה במגוון מדיות לחזוק הכלכלה המקומית ועידוד רכישה בעסקים ירושלמים.
  8. ראש העיר פנה היום בקריאה לבעלי נכסים לבחון צעדים להקלות משמעותיות על השוכרים, בין אם על ידי ביטול שכ"ד לחודש אחד או יותר ובין אם מדובר בכל הטבה אחרת. הערבות ההדדית והסולידריות הינן המפתח ליציאה מהמשבר.

תכנית זו מצטרפת לשתי החלטות קודמות של ראש העיר:

• ביטול אגרת הוצאת מתקנים (כולל שולחנות וכיסאות) החל מיום 1/3 ועד ליום 30/6. בישיבת מועצת העיר הקרובה תובא לאישור הוראת שעה לחוק העזר המסדירה פטור זה.
  • דחיית תשלום ארנונה לעסקים שגודלם עד 150 מ"ר ובנוסף להם גם מסעדות , בתי קפה, אולמות שמחה, בתי מלון, באולינג, חדרי כושר, אולמות ספורט ומועדוני ריקודים בכל גודל. הדחייה תבוצע אוטומטית כאשר התשלום ייפרס החל מחודש מאי על פני שמונת החודשים הנותרים. החלטה זו תובא לאישור מועצת העיר בישיבתה הקרובה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "הגעתי לעולם הציבורי אחרי שנים ארוכות בהן הייתי עצמאי, בעל עסק. אני מבין היטב את צורכיהם של בעלי העסקים וחווה איתם את המשבר אותו הם עוברים בימים אלה. אנו בעיריית ירושלים נעשה ככל שביכולתנו על מנת להקל באופן מהותי על בעלי העסקים. חשוב לי שידעו, אנחנו יחד, ואנחנו נעבור את זה יחד. אני מבקש מכולם להשתמש בהקלות ובכלים אותן נותנת העירייה, ולהישמע להוראות משרד הבריאות, אנחנו יחד".