ירושלים של אומנות
עיריית ירושלים משיקה שלושה מיצבי אומנות ברחבי העיר, במסגרת שדרוג פני המרחב הציבורי
עיריית ירושלים ממשיכה בשדרוג הרחובות, הפארקים והמרחב הציבורי, ומוסיפה מיצבים אומנותיים בכל רחבי העיר. לאחרונה, נוספו שלושה מיצבי אומנות חדשים ברחבי העיר: פסל "החיים" במתחם כיכר ספרא, מתקן הסקייט-פארק בגן הפעמון ומתחם אומנות חדש במרכז העיר.
פסל "החיים" מתנשא לגובה של שלושה מטרים, עשוי סיבי פחמן וסיבי זכוכית ומייצג את מקור החיים המשותף לכל היצורים החיים - מולקולת המים H2O. מדובר בפרויקט מיוחד של המחלקה לאמנות חזותית ו"חוץות- אמנות במרחב הציבורי" עם האומן יפתח גבע. הפסל מוצב אל מול בניין עיריית ירושלים ההיסטורי, אשר משמש את העירייה למעלה מ-70 שנים.
"החיים" הוא פסל פופ-ארט המוצב בסביבה אדריכלית קלאסית שמשתקפת על פני האובייקט. המים הנובעים מבסיס הפסל מהווים גם הם עוד מצע של השתקפויות מעניינות.
בנוסף, חנכה עיריית ירושלים את שדרוג מתחם הסקייט-פארק בגן פעמון הדרור, בו מתקיימת מידי שנה "אליפות ירושלים בסקייטבורד". המתחם הנו אחד ממתקני הסקייט-פארק הגדולים והמקצועיים בארץ, נותן מענה לכל הסקייטרים הפוקדים את העיר ומותאם לכל הגילאים והמגדרים כאחד.
אחת משתי "בריכות" המתחם עברה שדרוג ומתיחת פנים אומנותית על-ידי האומנים "ברדרס אוף לייט", במסגרתה ציירו האומנים קומפוזיציית מעלית הזורמת יחד עם צורת הבריכה, המעצימה את התנועה והזרימה האופיינית לסגנון של הסקייטרים בתוך הבריכות, כאשר קו האופק מסביבם פונה אל עבר השמים והשקיעה.
העבודה הצבעונית מחזקת את נוכחות המתקן וגורמת לו לבלוט על פני שאר המתקנים בפארק, וביצירתם הם מבטאים פופ-ארט חדשני המושפע מהתרבות האורבנית העשירה של רחובות ירושלים.
רחוב שלומציון שבמרכז העיר עבר גם הוא מתיחת פנים אומנותית, דווקא בתוך חלל של אתר בניה עתידי. ברחוב עתיד להיבנות מלון בשנים הקרובות, ובעקבות הבניה והצפי להריסה והבניה מחדש התפנו החנויות הנמצאות במפלס הרחוב ובשיתוף פעולה של בעלי הנכס ועיריית ירושלים, הפך המקום לחללי עבודה לאומנים, מהם נהנים כל עוברי הרחוב.
במסגרת התוכנית לשדרוג המרחב הציבורי עיריית ירושלים יצרה קשר בין בעל הנכס לקבוצת אמנים בעיר, במטרה להשתמש בחלל למטרות אומנותיות. האומנים, המתעסקים בעבודות אודיו-ויזואליות, השמישו את החנויות הריקות ויצרו חללים מיוחדים עם מיצגי אמנות שונים: מיצגי תאורה, ספסלים לטובת הציבור וחדר אומנות עם סטודיו להדפסים. הרעיון המרכזי שהנחה את האומנים הוא לייצר יופי וחיים במקום ריק לפני בניה, ולנצל את המבנים העומדים לפני הריסה במרכז העיר ולנסות להרים מיצב אומנותי איכותי לזמן מוגבל.
*ראש העיר ירושלים, משה ליאון:* "עיריית ירושלים ממשיכה בשדרוג פני המרחב הציבורי, והפעם מוצבים מיצבי אומנות בכל רחבי העיר- כיאה לבירת התרבות והאומנות של ישראל. השימוש בחללים ריקים ומתקני ספורט מהווה שימוש חדשני ואיכותי ברחובות העיר, למטרות אומנות ותרבות. אני מזמין את כלל תושבי העיר ומבקריה לבוא ולהתרשם מהמיצגים הייחודיים והיצירתיים במרחב הציבורי שלנו."

