עיריית ירושלים גם למען עסקים שפועלים מהבית

ביוזמת עיריית ירושלים: כנס ראשון מסוגו בארץ לעוסקים מהבית. הכנס הוא חלק מתכנית חדשה וייחודית למען העסקים הביתיים שמקדמת העירייה

ביוזמת עיריית ירושלים, התקיים אמש (א', 19.12) כנס ראשון מסוגו בארץ לעוסקים מהבית. התכנים בכנס התמקדו בשינויים שבעולם העבודה, כיצד עסקים יכולים להתפתח בהתאם לשינויים שחלו ואלו מיומנויות עליהם לרכוש לצד כישורים מקצועיים.

הכנס התקיים במעמד ראש העיר ירושלים, משה ליאון, מחזיק תיק קידום עסקים והשירות הווטרינרי, יהודה בן יוסף, ראש מינהל אסטרטגיה וחדשנות, רני רוזנהיים ומנהל האגף לקידום עסקים, אמיר חכימיאן.

במהלך הכנס הועברו הרצאות מגוונות על עולם התעסוקה בכלל והעוסקים מהבית בפרט. ציפי רחמני, בעלים ומייסדת BFOCUS העבירה הרצאה שעוסקת בשינויים המרכזיים בעולם העבודה והעניקה כלים שיעזרו לבעלי העסקים להצמיח את העסק שלהם.

בנוסף, רינת גרשפלד, יזמית, מנטורית ומומחית למיומנויות פרזנטציה אפקטיבית וסטוריטלינג, העבירה הרצאה מעשית שעוסקת בנטוורקינג שאחרי ההכרות הראשונית והסבירה כיצד הופכים את הנטוורקינג לחלק אינטגרלי.

לאחר מכן, אשכול נבו, סופר ומנחה סדנאות כתיבה ויובל אברמוביץ', סופר ומרצה בינלאומי, העבירו הרצאות בנושאי השראה, איזון והגשמת חלומות.

עיריית ירושלים מקדישה משאבים רבים כדי לסייע לבעלי עסק שפועל מהבית ואינו בעל נכס מסחרי. זאת, מתוך הבנה כי מדובר באוכלוסייה יזמית, יוצרת ותורמת לאקו-סיסטם העסקי בעיר.

עיריית ירושלים ערכה מחקר נרחב על מנת למפות את קהל היעד, לזהות את האתגרים הייחודיים לו ובהתאם לכך, לבנות עבורו מענים מותאמים. המחקר כלל סקר, מפגשי חשיבה קבוצתיים וראיונות עומק ושיח עם ארגונים ממשלתיים, עירוניים ופרטיים. אחת התובנות המרכזיות שעלו מהמחקר, הייתה שמתן מענה אמיתי לעוסקים מהבית חייב לכלול היבט של מידע, יישום ורגש. בנוסף, עלה כי יש להעמיק לא רק בפיתוח העסק הפרטי, אלא גם להתייחס לסביבה ולקהילה שבה הוא פועל, כמו גם לפיתוח האישי, לצד המקצועי-ניהולי.

בעקבות המחקר, התגבשה התובנה שכללי המשחק השתנו ולצד הנגשת קורסים מקצועיים, יש גם לסייע לעסקים ביישום. לספק להם מעטפת שתקנה להם ביטחון ותחושת שייכות ובכך יקבלו סיוע בעיבוד המחשבות העסקיות.

לאור זאת, פותח בעירייה סל שירותים שנותנים מענה על החוסרים הללו ובהם "האב עסקים" שכולל הרצאות, ליווי ומנטורינג ומפגשים. ה"האב עסקים" כולל עמדות עבודה וחדר ישיבות, ליווי של מנטור מ"קרן שמש", המעודדת יזמים המעוניינים לפתוח עסקים ולהתפרנס מהם, וכן הרצאות ממוקדות בעולם התוכן הייחודי של העוסקים מהבית, שפתוחות לקהל הרחב ללא עלות. בנוסף, מתקיימים מפגשי נטוורקינג, ליווי עסקי ופיתוח קהילות עסקים והוקם כלי מקוון ליצירת שיתופי פעולה כלכליים, שמאפשר לבעלי עסקים לייצר קשרים עם עמיתיהם, לצאת מהבדידות העסקית ולהגדיל את רווחיהם (קישור לכלי: https://bit.ly/3uIQmGc )

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "בעלי העסקים- אנחנו כאן בשבילכם!

יוזמה יוצאת דופן זו שמובילה עיריית ירושלים ובתוכנית עבודה ייחודית למען העסקים הביתיים, תאיץ את הפעילות, תגדיל רווחיות ותשפר את המעמד של העסקים הקטנים בסביבה המשתנה. נמשיך לפעול ביתר שאת למען כלל בעלי העסקים, שכן הם מהווים את עמוד השידרה של הבירה ותורמים לחוסנה הכלכלי."

קרדיט צילום: דור פזואלו

כנס עוסקים מהבית