מענק הבירה לשנת 2021 יעמוד על 882 מיליון שקל

ראש העיר משה ליאון, סיכם עם משרדי האוצר והפנים שמענק עיר הבירה לתקציב השוטף לשנת 2021 יעמוד על 882 מיליון שקל, לעומת 822 מיליון שקל בשנת 2020.

סוכם כי עיריית ירושלים תקבל בשנת 2021 סכום של 30 מיליון שקל נוספים לטובת המשך רפורמת הניקיון והגינון בעיר.

עוד סוכם, כי מענק הבירה לשנת 2022, יעמוד על 942 מיליון ₪. יצוין כי המענקים לבירה מותנים באישור תקציב המדינה.

במהלך 2021 פעלה העירייה לפי תקציב רבעוני (1/12) ועמדה במשימותיה. עם אישור תקציב המדינה תוכל להאיץ את ביצוע המשימות ולהרחיבן.

המענק מתווסף לתקציב העירייה וישמש למימון הפעילות העירונית השוטפת לטובת תושבי העיר בתחומי החינוך, ניקיון, רווחה, תרבות וספורט ועוד.

בנוסף על סכומים אלו, תקבל העירייה בכל שנה בשנים אלו סך של 67 מיליון שקל עבור מיזמי פיתוח וכן סך של 25 מיליון שקל עבור פרויקטים כלכליים, אשר ישמשו להגדלת ההכנסות העירוניות ולייעול הוצאות העירייה.

ראש העיר, משה ליאון, ציין כי הדיאלוג עם המשרדים היה ענייני ותורם וכי הוא מודה על הקשב וההירתמות למען בירת ישראל. לדבריו, "מענק הבירה כולו יתווסף לתקציב השוטף של העיר, ישמש לשירות תושבי ירושלים כולם ולשיפור איכות החיים בעיר".

05/10/2021