פיתוח תשתיות תחבורה ופנאי, בינוי כיתות לימוד ומלגות לספורטאים: אלו המיזמים החדשים של עיריית ירושלים

ועדת הכספים העירונית, אישרה לאחרונה שורה של פרויקטים עירונים למען התושבים, לקידום העיר ולפיתוחה

להלן חלוקת התקציבים והפרויקטים המרכזיים שאושרו:

• אישור הסכם להפעלת מרכזי הספורט בשכונת רמות
  • אישור 28 תקני הוראה לבתי הספר במזרח העיר
  • הרשאה תקציבית לבחירת קבלן תפעול ותחזוקה עבור חניון 4/9, המוקם בימים אלו. כ-70 מיליון שקלים.
  • אישור מימון הקמת פארק האסבסטונים באמצעות קק"ל, הממוקם בין קריית יובל לקריית מנחם על פני שטח של כ-800 דונם. ביצוע המיזם – באמצעות חברת מוריה. 70 מיליון שקלים.
  • אישור התקשרות עם הקרן לירושלים להקמת מרכז פנאי וספורט בשכונת בית חנינא, בעלות של כ-55 מיליון שקלים.
  • אישור התקשרות עם הקרן לירושלים להקמת קונסרבטוריון בשכונת המושבה הגרמנית, בעלות של כ-47 מיליון שקלים.
  • אישור תקציב על סך של כ-33 מיליון שקלים עבור כביש הטבעת הצפוני במזרח ירושלים, כך שיאפשר תנועת תח"צ בשכונת עיסאוויה, במסגרת חומש ב' מזרח ירושלים. ביצוע המיזם באמצעות חברת מוריה.
  • בינוי כיתות לימוד – אישור תקציבים בסך כולל של 30.4 מיליון שקלים לבינוי כיתות לימוד. בין היתר, ייבנו עשרות כיתות גני ילדים במזרח העיר, כיתות חינוך מיוחד ותוספות לבתי ספר קיימים.
  • אישור תקציב על סך של 20 מיליון שקלים עבור שיפוצים והצטיידות במוסדות חינוך ברחבי העיר.
  • ביצוע מנהרת גישה ישירה מכביש 16 לחניון חנה וסע בצומת בייט. המנהרה היא חלק ממערכת מנהרות מתוכננות במחלף בייט המחברות את כביש 16 לבגין צפון, בגין דרום וחניון חנה וסע, ומהווה את קטע המנהרה המסתעף מהמנהרה הראשית ומחבר אותה אל החניון. כ-16 מיליון שקלים.
  • אישור סכום של 10 מיליון שקלים לשיפור ושדרוג תשתיות במרחב הציבורי במסגרת תכנית הסביבה הקרובה לבית ותגבור פעילויות מינהל תפעול. הביצוע באמצעות מוריה / עדן / הרשות לפיתוח ירושלים ואגפי העירייה.
  • תקצוב מנהלת התחבורה הציבורית בירושלים (JPTA) באמצעות צוות תוכנית אב לתחבורה. 9.5 מיליון שקלים.
  • גידור מנהרת נעמי שמר באזור הר הצופים. כ-1.9 מיליון שקלים.
  • קידום עבודות פיתוח בעמק הצבאים באמצעות הקרן לירושלים. בין העבודות שיבוצעו - פיתוח דרך גישה ממרכז שכונת גבעת מרדכי- השלמת גינון, השקיה ועוד. 2.5 מיליון שקלים.
  • קידום פתרונות חניה ברחבי העיר לרווחת הציבור, הביצוע באמצעות חברת עדן. 2 מיליון שקלים.
  • הכנת מדריך בינוי, תכנון מפורט של הרחוב ושטחים ציבוריים באמצעות הרל"י עבור תוכנית להתחדשות עירונית ברחוב הנורית בקריית מנחם. במסגרת התוכנית, ייהרסו 646 יח"ד וייבנו במקומן 1760 יח"ד על פני שטח של 80 דונם. 3 מיליון שקלים. מיזם נוסף לבחינת שצ"פים בקריית יובל ובקריית גנים במסגרת התחדשות עירונית, תוקצב אף הוא ב-3 מיליון שקלים נוספים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "גם החודש אישרה העירייה תקציב משמעותי עבור פיתוח תשתיות תחבורה, חינוך, תרבות ופנאי. עירנו האהובה בתאוצת פיתוח הלכה למעשה. נמשיך לפעול לפיתוחה של העיר לרווחתם של כלל תושבי העיר."

28/11/2021