עיריית ירושלים, בשיתוף תנועת נעמת, תקיים אירועים מיוחדים להעלאת המודעות למאבק באלימות מגדרית

ראש העירייה, משה ליאון: "תופעה המחייבת מענה ותשומת לב מיוחדת מצד כולנו, נעשה כל שנדרש למיגור האלימות"

אירוע ייחודי נוסף הוא השקת קמפיין רחב היקף תחת הסלוגן "אל תערבבו אותי" – קמפיין משותף למיגור האלימות המגדרית של עיריית ירושלים, בשיתוף נעמת ובעלי מקומות הבילוי בירושלים.

הקמפיין יושק במעמד ראש העיר, משה ליאון ורעייתו סתוית, ביום רביעי, כ' בכסלו | 24.11 בשעה 20:00 - בהוסטל the post – ברחוב כורש 3, בהנחיית מגיש הטלוויזיה צחי קומה ובהשתתפות מורן אטיאס, לאה שנירר, דין מירושניקוב, בעלי מקומות בילוי ומובילי דעה נוספים.

האירוע סגור למוזמנים, אך ישודר בדף הפייסבוק של עיריית ירושלים, באתר עיריית ירושלים ובערוצים נוספים.

אירועים נוספים בשכונות:

פעילויות ומופעים להורים ולילדים עם עמותת "לתת פה".

סדנאות הגנה עצמית מטעם עמותת "אל הלב".

בשכונות רמת שלמה, נווה יעקב ופסגת זאב - הרצאות "באשר תלכי".

פרטים נוספים במינהלים הקהילתיים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "תופעת האלימות כלפי נשים חוצה שכבות, דתות ומגזרים. עלינו להתחייב כחברה לעשות הכל כדי למגר את האלימות, לשלב כוחות בין גברים ונשים, לפעול ולצאת בקריאה משותפת וברורה כנגד תופעת האלימות הפיזית, המינית והכלכלית כנגד נשים. נעשה הכל כדי למנוע ולהיאבק במעשים כאלה".

אילנה דניאל, יו"ר נעמת ירושלים: "נשים רבות במקומות הבילוי מוטרדות ואף נפגעות מאלימות מילולית ומינית. מי שנמצא סביבן לא תמיד יודע לקרוא את הסיטואציה ולא יודע כיצד לסייע, למי לפנות ולמי להפנות. לכן אנחנו בנעמת מכירות בחשיבות הפרויקט לזיהוי הסימנים. כי כל אחת מאיתנו היא שומרת הסף, וכל אחד מאיתנו שומר אחותנו הוא.

במוקד העירוני 106 קיימת שלוחה ייעודית שאליה ניתן לפנות בנושאים הקשורים לאלימות נגד נשים (שלוחה 5).

22/11/2021