תושבי ירושלים נשארים בריאים

שומרים על ההנחיות ומונעים התפרצות מחודשת - נוהגים באחריות ומקפידים על ריחוק פיזי, עטיית מסיכה והקפדה על היגיינה

לאור עלייה בנתוני התחלואה בקורונה נכנסו לתוקף החל מיום 17.7.20 מגבלות חדשות - לחצו כאן

על מנת לאפשר היערכות ובשל רכישת מלאי המזון במסעדות, החליטו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ורה"מ החלופי בני גנץ להשאיר את המסעדות פתוחות עד יום שלישי, 21.07, בשעה 05:00 בבוקר, לפי המתכונת שהייתה נהוגה עד כה

הנחיות הממשלה מיום 9.7.2020

• סגירת אולמות, מועדונים וברים
  • סטודיו - רשאי לפעול בהתאם להנחיות התו הסגול. במקום ישהו אדם אחד לכל 7 מ"ר או 20 איש, הגדול ביניהם, תוך שמירה על מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם.

מסעדות

• בשטח סגור – מוגבל לעד 20 לקוחות, ואם המקום מכיל מספר מפלסים או חללים נפרדים – עד 20 לקוחות בכל אחד מהם.
    • בשטח פתוח – מוגבל לעד 30 לקוחות, ואם המקום מכיל מספר מפלסים או חללים נפרדים – עד 30 לקוחות בכל אחד מהם.

שווקים - יכולים להיפתח לאחר שראש הרשות המקומית יפרסם הודעה באתר הרשות לפיה השוק ערוך לקיום התנאים הבאים (העמידה בתנאים היא באחריות הרשות המקומית):
    מדידת חום לנכנסים ויוצאים.

• ויסות כניסה ויציאה של אנשים לשוק כך שבכל עת ישהה עד אדם אחד לכל 7 מ"ר, או יחס של יותר מ-2 לקוחות לכל עובד שתפקידו מתן שירות ללקוחות.
    • מותרת התקהלות של עד 20 איש ובתנאי שהשטח מאפשר שמירה על מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם. יש להציב שילוט בנושא שמירת מרחק.
    • שמירה על כללי ההגיינה והנחיית בעלי העסקים והעובדים, לרבות הקפדה על חיטוי משטחים פנימיים באופן תדיר (לא פחות מפעמיים ביום ובסיום יום הפעילות).
    • הצבת מתקני חומר חיטוי ידיים במקומות נגישים וזמינים.
    • הרשות לא תאפשר ישיבה לצורך אכילה במתחם השוק ותציב שלטים בולטים לעניין איסור זה.
    • הרשות תנהל רישום בכניסות לשוק באופן ממוחשב ככל הניתן.
    למידע נוסף באתר פיקוד העורף - לחצו כאן

• סגירה של חדרי כושר ובריכות שחייה ציבוריות. בריכות שחייה ציבוריות - סגורות למעט בריכה טיפולית, בריכה בבית מלון, בריכה לאימון ספורטאי. פעילות ספורט מאורגנת - תתאפשר רק ללא קהל (ללא שינוי במצב הקיים). להנחיות פיקוד העורף - לחצו כאן
  • סגירה של מופעי תרבות
  • מלונות ותיירות - לא תתאפשר פעילות מועדונים וברים בשטח המלון. פעילות מסעדות וחדרי אוכל תתאפשר עד 20 איש בשטח סגור
  • בתי תפילה - עד 19 איש
  • התכנסויות והתקהלויות אחרות - עד 20 משתתפים, במרחק של 2 מטר בין אחד לשני תוך עטיית מסיכות
    פעילות ספורט מאורגנת תתאפשר רק ללא קהל. (אין שינוי מהמצב הקיים)
  • בית הספר של הקיץ, קייטנות ופעילויות נוער - תתאפשר רק לגילאי גן עד כיתות ד׳. הממשלה מסמיכה את מנכ״ל משרד הבריאות לקבל החלטה בעניין פעילויות חינוכיות לגילאי ה׳ ומעלה בהתייעצות עם השר להשכלה גבוהה.
  • אוטובוסים - עדיין לא התקבלה החלטה סופית
  • פעילות חינוכית
    בחינות - ניתן לקיים בחינות במוסדות הנמצאים בפיקוח משרד החינוך (בגרויות, טכנאים ובחינות הסמכה נוספות) ומוסדות בפיקוח משרד העבודה והרווחה
    מוסדות הנמצאים תחת הנחיית המועצה להשכלה גבוהה לא יקיימו בחינות בנוכחות פיזית של סטודנטים, למעט מקרים בהם ניתן אישור פרטני לכך.
    בחינות יתקיימו בכפוף לתנאים הבאים
  1. התלמידים יקבלו הודעה על מיקום החינה, שעת הכיניה והכיתה אליה הם אמורים להגיע לפחות 24 שעות לפני הבחינה.
  2. מנהל המוסד יוודא שליד כל כיור יש סבון וניירות לניגוב הידיים, ולפיזור חומרי חיטוי לידיים ברחבי מקום הבחינה.
  3. יש להגיע עם טופס הצהרת בריאות. נבחן שסובל מתסמיני קורונה, שנדרש לבידוד או חולה מאומת - לא ראשים להגיע למקום הבחינה.
  4. על הנבחנים לצאת מהבית עם מסכה.
  5. הנבחנים ייכנסו למקום הבחינה באופן מדורג.
  6. בבחינות באמצעות מחשב – יש לחטא את המקלדת, העכבר וסביבת העבודה טרם כניסת הנבחנים. על הנבחנים להביא אזניות אישיות.
  7. יחס הבוחנים נבחנים – בוחן לכל 10 נבחנים.
  8. הנבחנים יישבו במרחב של לפחות 2 מטרים האחד מהשני.

תפוסת הנבחנים בכיתה

בכיתה של עד 60 מ"ר – 14 נבחנים ואנשי צוות.

• בכיתה של 150-60 מ"ר – עד 25 נבחנים ואנשי צוות.
  • כיתה של יותר מ-150 מ"ר – לא יותר מ-50 נבחנים ואנשי צוות.

למידע נוסף באתר פיקוד העורף - לחצו כאן

מקומות עבודה - עבודת משרדי ממשלה וחברות ממשלתיות - 30% אחוז עבודה מהבית (עפ"י כללי נציב שירות המדינה).

להנחיות פיקוד העורף בנושא מקומות עבודה - לחצו כאן

שימו לב, נגיף קורונה עובר בטיפות ולכן, שמירה על ההנחיות ועטיית מסכה על האף והפה מצמצמת את הסיכוי להידבק ולהדביק.

שמרו על הכללים

• ריחוק חברתי - שומרים על מרחק של 2 מטרים אחד מהשני