חוגגים ל"ג בעומר

היערכות והנחיות להדלקת מדורות בל"ג בעומר

עיריית ירושלים קוראת לתושבים להסתפק במדורות קטנות, להימנע מפגיעה בצמחיה, לשמור על איכות הסביבה, בעלי החיים, ערכי הטבע והגנים ברחבי העיר, וכן לא לשרוף חומרים דליקים כגון: מכלי פלסטיק, סוללות, מכלי תרסיס, חלקי עץ מצופים בפורמייקה וכדומה.

העירייה מזכירה לציבור החוגג כי יש לקבוע את מיקום המדורה בשטח נקי מקוצים ועשבים, ובמרחק ביטחון סביר ממבנים ומתקנים. יש לגדר את המדורה באבנים ולהרחיק ממנה חומר דליק. אין להדליק מדורות בסמוך
למתקני חשמל או מתחת לקווי חשמל, בסמוך לבלוני גז, מכלי סולר, נפט או כל חומר בערה אחר.

בהתאם להנחיות כבאות והצלה, ובשל תנאים קיצוניים המעלים את הסבירות להתרחשות דליקות, הוצא צו על ידי נציב הכבאות האוסר על הדלקת מדורות, לרבות הבערת אש בשטחים פתוחים בהתאם לתקנות, החל מיום ב' 16 במאי, 2022 (ט''ו באייר, התשפ''ב) בשעה 08:00, ועד ליום ו' 20 במאי 2022 (י''ט באייר, התשפ''ב) בשעה 18:00, בכל רחבי ישראל, בכל שעות היממה, למעט בשטחים שהוכשרו ואושרו על ידי הרשות המקומית למטרות הדלקת מדורות והבערת אש בשטח פתוח,  בתיאום עם הרשות הארצית לכבאות והצלה, ובכפוף לכך שגודל בסיס מדורה,  שאינה מצויה בתוך גומה כמשמעותה בתקנות, לא יעלה על 3 מטרים וגובה מערום חומרי הבערה המשמשים למדורה לא יעלה על 1.5 מטרים מגובה הקרקע.
צו זה בא להוסיף על הוראות התקנות, ולא לגרוע מהן,  ויש להקפיד על מילוין.
מפקד מחוז ברשות הכבאות או מי מטעמו, רשאי לאשר מראש ובכתב,  הדלקת והבערת אש על אף הקבוע בצו זה בתנאים שיקבע לכך, ובלבד שמצא כי ניתן לקיים רמה נאותה ל בטיחות אש בנסיבות העניין.

כללי בטיחות להדלקת מדורות במרחב הציבורי

• בהתאם להנחיית נציב הכבאות הארצי, ניתן לקיים מדורות רק בשטחים המאושרים ושהוכשרו על ידי העירייה לכך.
    במידה ויהיה מזג אוויר קיצון, נציב הכבאות יוכל להוציא צו שיאסור הבערת מדורות.
  • מיקום המדורה יקבע בשטח נקי מקוצים ועשבים ובמרחק בטוח ממבנים וממתקנים.
  • יש לגדר את המדורה מסביב באבנים כדי למנוע מילדים להתקרב לאש.
  • יש להרחיק כל חומר בעירה ונוזל דליק מהמדורה.
  • אסור בתכלית האיסור להחזיק בקרבת האש מכלי דלק או גז.
  • מומלץ לנעול נעליים סגורות, ללבוש מכנסיים ארוכים וחולצה להגנה על הגוף מפני גיצים וגחלים וכן מעקיצות זוחלים ושרצים ארסיים הנמשכים אל חום המדורה.
  • הדלקת המדורה תיעשה ע"י אדם בוגר, תוך שמירה על גללי הבטיחות הנדרשים.
  • הוספת עצים וקרשים לליבוי המדורה תיעשה בזהירות מרבית.
  • יש להחזיק בקרבת המדורה דלי עם מים למקרה של התפשטות השריפה.
  • בסיום האירוע ולפני עזיבת אזור המדורה, יש לוודא כיבוי מוחלט של אש המדורה ע"י שפיכת מים, חול או כל חומר אחר.

הבערת מדורות בחורשות ויערות אסורה!

פעולות שאסור לבצע

• חל איסור להבערת מדורות בפארקים ובגנים ציבוריים.
  • יש לשמור על העצים בשטחים הציבוריים והפרטיים. אין להשחית ו/או לפגוע בעצים.
  • אין להבעיר אש בקרבת מתקני משחק. ריהוט גן וספסלי הישיבה ברחובות בגנים ובפרקים.
  • אין להתיז או לשפוך דלק על האש הבוערת! פעולה זו מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לפגיעה בנפש.
  • אסור בתכלית האיסור לזרוק למדורה הבוערת מכלי תרסיס, חזיזים/ נפצים או תחמושת העלולים להתפוצץ ולפגוע בשוהים מסביב למדורה.
  • חל איסור מוחלט להבעיר מדורה מתחת לקווי חשמל וטלפון, בקרבת עצים ושיחים או מתקני דלק וגז.
  • אסור להשליך למדורה חפצים הפולטים חומרים המסוכנים לבריאותנו: פלסטיק, קלקר, אסבסט, משטחים צבועים.
  • אין לישון סמוך למדורה.
  • אין להשאיר מדורה בוערת ללא השגחה.
  • אין לגעת במוליכי חום שבאים במגע עם האש(סכנת כוויה).

אזהרות והמלצות נוספות

• הדלקת האש תתבצע אך ורק על-ידי אדם מבוגר שיהיה אחראי וישגיח על הילדים
  • ההדלקה תתבצע באמצעות גפרורים או מצת וניירות. יש להימנע משימוש בחומרים דליקים
  • לנעול נעליים סגורות, ללבוש מכנסיים ארוכים וחולצה מתאימה להגנה על הגוף מפני גיצים וגחלים, וכן מעקיצות זוחלים, הנמשכים אל חום המדורה
  • במקרים בהם אוחזת אש בבגדים, יש לשכב מיד על הקרקע ולהתגלגל מספר פעמים

בסיום החגיגות יש לוודא כיבוי מוחלט של המדורה על ידי שפיכת חול או מים, לאסוף את האשפה ולפנותה לפחי אשפה ומחזור מסודרים.

יש לציין כי בל"ג בעומר שירותי הכבאות וההצלה יכנסו לכוננות ויתגברו את המשמרות בכוח אדם. לפני הדלקת המדורות יצאו לסיורים מוקדמים עם נציגי הפיקוח העירוני, מחלקת הגננות ונציגי המשטרה בכל השכונות והמקומות בהם ידליקו מדורות. הכבאים ייתנו הנחיות לחוגגים לשם אבטחה ולמניעת סכנות לנפש ורכוש.

מומלץ לאחד מדורות עם חברים, משפחה, שכנים פחות מדורות - פחות זיהום אוויר!

רשימת השכונות והרחובות בהם הוסדרו שטחים להדלקת מדורות

לשטחים ייעודיים להדלקת מדורות בירושלים - לחצו כאן

בכל מקרה של אירוע חריג יש להזעיק את שירותי הכבאות וההצלה

במקרה חירום חייגו למוקד כבאות והצלה 102לפרטים נוספים, ולדיווח על מפגעים והפרת הסדר הציבורי פנו אל המוקד העירוני 106

חל איסור הדלקת מדורות בגנים ציבוריים, בשטחים לא מסומנים, כבישים ומדרכות, תחום יער, בסמוך למבנים וקווי חשמל!

אולי יעניין אותך