עיריית ירושלים במענק נוסף לאמנים ואנשי במה ירושלמים

סיוע כלכלי עבור אמנים ואנשי במה הלוקחים חלק בפעילות התרבותית של העיר- מענק סיוע מיוחד בסך 4,000 שקלים לכל אחד

בקול קורא שיצא לאחרונה עבור אמנים ואנשי במה בחל"ת, או שעבודתם הופסקה בעקבות משבר הקורונה. אל הוועדה שדנה במענקים במעמד נציגי היועץ המשפטי לעירייה, אגף תרבות ואגף רווחה בעירייה, הגיעו 83 בקשות מתוכן אושרו 74 – כשכל אחד מהם קיבל סכום של 4000 שקלים כל אחד.

מדובר בפעימה שנייה של מענקים שמעבירה עיריית ירושלים לאמנים מקומיים, כאשר הפעם הוחלט לאפשר גם לבעלי תפקידים נוספים בעולם התרבות, כגון אנשי במה, להגיש בקשות ולקבל סיוע מהיר. בפעימה הראשונה הוענקו 576,000 שקלים בסה"כ ואילו בפעימה הנוכחית יוענקו 296,000 שקלים.

מהלך זה מתווסף לשורת פרויקטים לקידום התרבות בתקופת משבר הקורונה וביניהם - משאיות השמחה שנעו בין השכונות, הופעות קפסולות התרבות ברחבת העירייה בהשתתפות טובי האמנים הישראלים, פסטיבל אאוטליין לאיור ומילים, תערוכת "מישהו לרוץ איתו" ברחבי העיר, CloseUp JLM - הקמת ספריית סרטים חינמית בשילוב הקרנות סרטים בקפסולות ברחבי העיר, הקרנת מופעי מחול במרחב הציבורי ועוד.

ראש העיר, משה ליאון: "אני מברך על המהלך ועל העובדה שגם בתקופת משבר הקורונה אנחנו ממשיכים לחשוב מחוץ לקופסה. נתמוך באמנים ובאנשי הבמה המקומיים היוצרים את התרבות הירושלמית שכולנו אוהבים ויחד נצא מהמשבר הזה".