מנקים את העיר מזיהום אוויר

תושבי ירושלים נושמים אוויר נקי יותר!

פרויקט ״בירושלים אין כניסה לרכב מזהם״, בהובלת המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים, נועד לצמצם את זיהום האוויר מכלי רכב המשפיע על הולכי הרגל ותושבי העיר ירושלים. הפרויקט הנו חלק מהתוכנית לצמצום זיהום האוויר מתחבורה בעיר ירושלים. לצורך כך, נחקק חוק עזר עירוני האוסר על תנועה של כלי רכב מזהמים ברחבי העיר ירושלים, אלא אם יותקן ברכב מסנן להפחתת זיהום האוויר.

בכניסות לעיר יוצב תמרור ייעודי האוסר על כניסה לאזור מופחת פליטות

ראש העיר, משה ליאון: "אני מברך על התוכנית, מדובר בחלק ממהלך אסטרטגי אשר מטרתו להפוך את העיר ירושלים למובילה גם בתחומי איכות הסביבה והניקיון ואין כל ספק שתהייה לו גם השפעה רבת היקף על בריאות הציבור. נמשיך לקדם מטרות אלו בצעדי ענק ובאמצעות טכנולוגיות מתקדמות"

בספטמבר 2021 יחל השלב השני של תוכנית "אזור מופחת פליטות" (LEZ) בירושלים, ועיר הבירה תהפוך לעיר הראשונה בארץ האוסרת כניסת רכבי דיזל מזהמים לכל השטח המוניציפלי שלה - כפי שנקבע בתיקון לחוק העזר לירושלים (צמצום זיהום אוויר הנובע מתחבורה) (הוראת שעה) – 2018.

תוכנית אזור מופחת פליטות בירושלים, ביוזמת המשרד להגנת הסביבה ובביצוע עיריית ירושלים, במסגרתה הוגבלה כניסת רכבים מזהמים גדולים וישנים (רכבי דיזל במשקל מעל 3.5 טון ששנת הייצור שלהם לפני שנת 2006), למרכז העיר.

בהובלת המשרד להגנת הסביבה, אזור אוויר נקי מסוג זה כבר פועל באזור המגורים בעיר חיפה, ויישום התכנית הוביל להפחתה של יותר מ 30% בריכוזי חלקיקי הפיח המזהם בעיר. גם בערים אחרות באירופה שבהן פועל אזור מופחת פליטות נרשמה ירידה בזיהום האוויר ועלייה באיכות החיים. לכן, מדובר בצעד חשוב לקידום בריאות תושבי העיר ירושלים.

במסגרת החלטת ממשלה שיזם המשרד להגנת הסביבה, המבוצעת ביחד עם עיריית ירושלים, הוחלט על יישום תוכנית אזור מופחת פליטות בעיר. המשרד להגנת הסביבה מממן את התוכנית ומתקצב פעולות נלוות לפרויקט אזור מופחת פליטות (LEZ- Low Emission Zone) ובהן הכנסת אוטובוסים חשמליים למערך התחבורה העירוני והתקנת מסננים על כל רכבי התחבורה הציבורית שהוגדרו כרכב מזהם.

המשרד להגנת הסביבה מבצע ניטור של איכות האויר בעיר ועוקב אחר השינויים לאור יישום התוכנית.

התוכנית לאזור מופחת פליטות בירושלים תהווה בסיס לתכניות עתידיות מתקדמות אף יותר, כפי שנהוג כיום במרכז לונדון (הגבלת תנועת כלי רכב שאינם עומדים בתקן זיהום האוויר המתקדם ביותר - יורו 6) ומתוכנן במרכז פריז בשנת 2030 (הגבלת תנועת כלי הרכב המונעים בבנזין ובסולר).

המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים פועלים במשותף כדי שירושלים תישאר בחוד החנית של השמירה על איכות החיים והסביבה!

הידעת?
מסנן חלקיקים מפחית למעלה מ-98% מפליטות חלקיקי הפיח הנוצרים כחלק מתהליך הבעירה במנוע, והוא האמצעי היעיל ביותר כיום להפחתת חלקיקים ממנועי דיזל.

שימו לב! החל מתאריך 01/09/2020 (השלב השני) האיסור הורחב לכל שטח העיר ירושלים, וחל על כלל כלי הרכב המונעים בדיזל, המסווגים כרכב מזהם ברישיון הרכב ולא הותקן בהם מסנן חלקיקים להפחתת פליטות מזהמים.

שימו לב!

לפרטים נוספים – היכנסו לאתר