עיריית ירושלים עם תוכניות ופרויקטים ל-2020

קבלו את התוכניות והפרויקטים לשנה החדשה, בנייה, ניקיון, חינוך, עסקים, קהילה, ותרבות

בנייה

את הטרנספורמציה שעוברת ירושלים ניתן לפגוש בכניסה לעיר במגה פרויקט הגדול ביותר בירושלים, לחיזור האוכלוסייה היצרנית הירושלמית,  בהשקעה כוללת של 1.4 מיליארד שקלים, אשר יושלם לקראת 2023. פרויקטי נדל"ן במסגרת תוכנית מחיר למשתכן. בשנה האחרונה נעשו מאמצים ממוקדים להעלות את תכנון מספר יחידות הדיור המקודמות בתב"עות על מנת להעלות את פוטנציאל הדירות בעיר. מספר יחידות הדיור שאושרו השנה עמד על כ-10,000 יחידות דיור – כ-2,800 היתרי בנייה ניתנו לדירות חדשות; ו-522 חדרי מלון חדשים נוספו לעיר.

התוכנית – מעל מיליון מ"ר אושרו לטובת פתרונות תעסוקה ומסחר נמצאים בתהליכי תכנון. בשנת 2020 יינתן דגש מיוחד לקידום תוכניות בניין עיר (תב"ע), הכוללת התחדשות עירונית. כיום נמצאות במערכת התכנון בירושלים כ-25,000 יח"ד בתהליכי תכנון שעמדו בתנאי סף וטרם קיבלו תוקף. בעירייה מבטיחים כי ב-2020, צפויות להיבנות אלפי דירות, תוך כדי הורדת הליכי בירוקרטיה.

ניקיון

רפורמת הניקיון תקבל חיזוק משמעותי, יינתן דגש למערך הטיאוט. מדי יום יופעלו במרכז העיר ובמרכזי הבילוי והמסחר 50 רכבי שטיפה ויפעלו 30 רכבים לטיפול במפגעי אשפה.

יתווספו כ-1,000 פחים בגילה, ברמות, בסנהדריה ובפסגת זאב. שעלותם נאמדת בלמעלה מ-100 מיליון שקלים. בנוסף, רחובות מרכזיים ברחבי העיר ישודרגו.

חינוך

בתי הספר המודרניים ממשיכים בתהליך של שינוי והתחדשות, ויותאמו ללומדים בעידן החדש. ישודרגו המרחבים הפיזיים במוסדות החינוך, יחודשו וייבנו מרחבי לימוד, שמאפשרים למידה שונה ומרתקת. כיתות יצוידו בריהוט חדיש שיאפשר חקר, יצירה ושיתוף בידע. צפויות להיפתח 306 כיתות חדשות (מתוכן 124 במזרח העיר). מספר מרחבי החדשנות יעמוד למעלה מ-800 כיתות פי שלושה ממספר מרחבי הלימוד ברחבי הארץ).

זאת ועוד, בשנת הלימודים הבאה יוכנסו עשרות עובדים סוציאליים לבתי הספר; תוקם שלוחה נוספת במערב העיר לבית הספר למחוננים ומצטיינים 'אופק'; יוקמו קבוצות נוספות של מנהלים ומורים במסגרת 'יחדא' – בית הספר למנהיגות חינוכית ירושלמית; לגבי החינוך המיוחד – יוקצו משאבים רבים ל"כיתות חלום", שמקדמות (ליקויי למידה ורגשי) בחינוך היסודי,תקודם תוכנית לקידום תחומי הקריאה והתנהגות תלמידים הפועלת זו השנה השלישית .

עסקים

בעלי העסקים הקטנים בירושלים ירגישו השנה הפחתה בנטל. העירייה החליטה להעניק החל מה-1.1.2020 פטור מתשלום אגרת שילוט לשלט הראשון בחזית בית העסק לכל הפרטים - לחצו כאן.

תרבות

גם בשנת 2020 צפויים ירושלמים, אורחים ותיירים ליהנות בפסטיבלים ובאירועים גדולים, ביניהם פסטיבל הצלילים, פסטיבל האור, פסטיבל הקולנוע, חוצות היוצר, בתים מבפנים, מסעדות פתוחות, צעדת ירושלים, פסטיבל צמי"ד, שאון חורף, מסיבת פורים בספרא, לילה לבן בערב יום ירושלים, מסיבות פתיחת שנה אקדמית, מסיבות קיץ פרונט סטייג' ועוד. לצד אלה יתקיימו בירושלים אירוע המרתון הגדול – שיציין עשור, וגם: מרתון היירוס וסטריטבול.

יושם דגש על אירועי תרבות בשכונות — במינהלים הקהילתיים, בספריות העירוניות, בגינות הקהילתיות ובבתי הקפה השכונתיים. לדוגמה: פסטיבל עין כרם, פסטיבל הצעצוע בגילה, פסטיבל מוסיקטמון, חג שכונה ופסטיבל ירוסלמי בקרית מנחם, פסטיבל כלי הקשה ברמות, פסטיבל בוסתניה בקרית היובל, פסטיבל חצרות בגינות העיר, פסטיבל בארמון הנציב, פסטיבל פותחים רחוב בבית הכרם, פסטיבל בית לחם בבקעה, פסטיבל מוסררה, אירוע קמפינג בגינה למשפחות, פסטיבל שכנות-שכנות, סטארט-ארט בשכונות ופסטיבל מנגינות בגינות הקהילתיות.

קהילה ורווחה

ראש העיר ליאון חרט על דגלו דאגה לאיכות החיים של כל תושב ותושב, וצמצום פערים בעיר. מינהל קהילה הונחה לפעול לשיפור משמעותי בשירותים לגיל רך ולהוריהם, תושבים ותיקים, עולים חדשים, אוכלוסיות השרויות בעוני, אוכלוסיות מיוחדות - מוגבלויות, תושבים בסיכון, ועוד.

הפרויקטים המרכזיים והבולטים בתוכנית העבודה של המינהל לשנת 2020: בנוגע לתושבים ותיקים – תוכנית רחבת היקף למניעת בדידות ועידוד פעילות חברתית, והקמת מרכז הכוונה לפורשים מהעבודה.

על רקע פרשיות של התעללות בילדים בפעוטונים – תצא לדרך תוכנית עירונית למטפלות פרטיות, במסגרתה יועברו קורסים לכ-500 מטפלות בתחומים שונים של עזרה ראשונה, בטיחות, פדגוגיה ועוד. העירייה תנפיק תעודות הוקרה ותציע המשך הכשרות וסיוע למטפלות שירצו בכך.

העירייה תמשיך בתוכנית לשירות חילוץ מעוני. ובפיתוח מודלים עירוניים ייחודיים לחילוץ מעוני. התוכנית כוללת כ-4,000 תושבים מדי שנה המשתתפים בתכניות שונות לכלכלת משפחה וניהול תקציב – הרצאות, סדנאות וליווי אישי. שירותים אלה מניבים שיפור של אלפי שקלים שקלים בחודש בהתנהלות הכלכלית.

החידוש – השנה תורחב התוכנית לבתי הספר התיכוניים, במסגרת מיזם 'חינוך פיננסי' בכל המגזרים, במטרה להכין את תלמידי התיכון לעולם העבודה ולהתנהלות כלכלית נבונה.

ראש העיר משה ליאון: "שנת 2020 תהיה אינטנסיבית מאד בעיר במטרה לחזק את ירושלים, נמשיך לגעת בכל נושא, בכל סוגיה ובכל אתגר. כיאה לעיר מובילה, נעשה למען כל הציבור. חילוניים, דתיים, חרדים, ערבים, אורחים ותיירים". התושב מבקש לחיות בעיר המעניקה לו איכות חיים – עיר נקייה, עם חינוך מעולה, מערך תרבות מגוון, תשתית מתפתחת, תחבורה מתקדמת, פעילויות ספורט ופנאי, ובעיקר יחס ראוי. שנבחריו יראו את צרכיו, יבינו את קשייו, אתגריו, ויבינו את המקום ממנו הוא בא. על כל אלה חשבנו, תכננו, התחלנו לממש, ונמשיך במרץ בשנת 2020, הנחתי את גורמי העירייה על שלושה צירי פעילות מרכזיים – רפורמת ניקיון רחבה ועמוקה שתגיע לכל פינה בעיר; האצה משמעותית בתכנון ובביצוע בנייה למגורים, מתחמי תעסוקה, מסחר ומלונאות; תרבות מגוונת, זמינה ואיכותית. כל אלה, לכל אוכלוסיות העיר. לשמחתי אני רואה ברכה בעמלנו בשנה האחרונה. וזו רק ההתחלה. התוכנית האסטרטגית שלי רחבה ומגוונת ואני מתכוון לממשה בעקביות, ביסודיות ובתכליתיות. אני מבטיח ששנת 2020, בעזרת השם, תהיה טובה אף יותר" השליחות שלי היא לשרת את ירושלים ותושביה, ואין מאושר ממני על כך שנתתם לי את ההזדמנות לכך. קשוב לכם ואוהב אתכם".

פרטים נוספים בכתבה ב"כל העיר"