עיריית ירושלים מבשרת: בית הספר אלבסמה לחינוך מיוחד במזרח העיר

בית הספר אלבסמה לחינוך מיוחד הממוקם בבית חנינא הוא בית ליותר ממאה תלמידים בגילאי 6-21 עם צרכים מיוחדים. בית הספר שם לו למטרה לשלב התלמידים בחברה ובקהילה, תוך מתן דגש על מיצוי הפוטנציאל האישי של כל תלמיד ועל מעורבות בקהילה

כך למשל, בית הספר מפעיל יחד עם התלמידים בית קפה קהילתי, שאליו מגיעים לבלות אנשים רבים מהסביבה, כך שהתלמידים מתחברים אל הקהילה ומעורבים בה.

בנוסף, בית הספר מפעיל במתחם פינת חי קהילתית והתלמידים יכולים ליצור אינטראקציות חברתיות בדרכים שונות ומגוונות, תוך מתן דגש לפיתוח האישי של כל תלמיד ותלמיד. בית הספר מזמין אליו ומשתף גני ילדים, בתי ספר אחרים וקבוצות נוספות משכונות שונות בעיר אל פינת החי, ובמסגרת זו נוצרים מפגשים עם ילדים חדשים.

פעילויות אלו מביאות לשילוב קהילתי וחיכוך מגיל קטן בין האוכלוסיות השונות. כך החששות מהתלמידים על הרצף מתפוגגים בעזרת שילוב בעלי החיים ובית הקפה, שמהווים גורמים מתווכים.

בית הספר אלבסמה לחינוך מיוחד הוא בית ספר המיועד לילדים עם אוטיזם ברמות שונות. הוא ממוקם בבית חנינא וקולט תלמידים שמאובחנים על הספקטרום האוטיסטי ממזרח ירושלים, הסובלים גם מהפרעות תקשורת והתנהגות.

בבית הספר לומדים כיום כ-100 תלמידים מגיל 6-21. בכיתות השונות אין חלוקת גילאים, החלוקה מתבצעת על-פי קבוצת צעירים, ביניים ובוגרים, כאשר בכל כיתה ישנם 5-8 תלמידים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "בית הספר שם לו למטרה להביא לשילובם של התלמידים בחברה ובקהילה באופן המיטבי ושואף למצות את המירב מכל תלמיד ותלמידה. עיריית ירושלים שמה דגש על שילוב קהילתי בכלל האוכלוסיות בעיר, תוך מתן מענה וטיפול ייחודי. נמשיך להשקיע תשומת לב ומשאבים כדי שכל אדם באשר הוא, יוכל לממש את הפוטנציאל שלו ולהגשים את חלומותיו".

בית הספר אלבסמה צילום: תאלא אבו גרביה
צילום: תאלא אבו גרביה