הכירו את צוציקו

מגוון הרצאות לאימהות בנושא הורות וגידול פעוטות באמצעות קו טלפון ייחודי המאגד מגוון הרצאות מוקלטות הניתנות להאזנה בכל שעה במהלך היום

עיריית ירושלים, באמצעות מינהל קהילה - המחלקה לגיל הרך, מצאה דרך ייחודית להעניק מגוון הרצאות לאימהות.

נגיף הקורונה הביא עמו אתגרים רבים בתוך הבית ומחוצה לו, אך במקביל גם זימן אפשרויות לפיתוח מענים יצירתיים ולחשיבה מחוץ לקופסא. אחד המענים הייחודיים שפותחו הינו ה"צוציקו", פרויקט ראשון מסוגו עם קו תוכן המיועד לאימהות מהמגזר החרדי.

הקו מנגיש סיוע מידי בהתמודדות עם סוגיות הוריות ומספק מדי שבוע הרצאות איכותיות מפי טובי המומחים בתחומי התפתחות, הורות וחינוך. הנושאים העולים לקו שונים ומגוונים ובהם: סמכות הורית, חשיבות המגע בגיל הרך, בררנות ואכילה רגשית, שינה, גמגום בגיל הרך, הרטבות לילה, מניעת מחלות חורף אצל ילדים ועוד.

באמצעות התכנים העולים בהרצאות אלה רוכשות האימהות ידע וכלים המסייעים להן בהתנהלות הורית מיטיבה ובמקביל אף מתנסות בחוויה אישית מעצימה ומצמיחה. הקו, שהתחיל לפעול כמענה לקורונה הפך בתוך שנה לפרויקט גדול שנותן מענה לכ- 7000 מאזינות מרוצות.

אימהות המאזינות בקביעות להרצאות מעידות כי הקו מספק להן מידע נחוץ שלא היה נגיש עבורן בדרך אחרת ומציינות כי הן ממתינות מידי שבוע לתכנים חדשים שעולים ולהרצאות המקנות להן גם ביטחון רב.

כל ההרצאות נשמרות וניתנות להאזנה בכל שעה בחיוג מכל טלפון למספר 079-9692038.

ראש העיר, משה ליאון: "ילדים זו שמחה וברכה, ילדים הם העתיד שלנו. באמצעות היוזמה הנפלאה הזו, מסייעת עיריית ירושלים לאלפי אימהות, שהביאו לעולם ילד או ילדה בפעם הראשונה, לרכוש כלים וידע בכל הקשור לגידול ילדים. מדובר בשירות חדשני ומועיל מאוד, שלא היה לנו או להורינו ויש לברך על כך. עיריית ירושלים תמשיך להרחיב את פעילותה בתחום הטיפול בגיל הרך במסגרת המשפחתית וכמובן שגם מחוצה לה."

23/11/2021