הר נוף היא שכונה חרדית-דתית במערב ירושלים. השם "הר נוף" משקף את ההר עליו בנויה השכונה ואת הנוף הנשקף ממנה, גובה השכונה נע בין 690 ל-810 מטרים.

קצת היסטוריה

השכונה שיועדה מראשיתה עבור זוגות צעירים ומשפרי דיור חילונים ודתיים, הוקמה בשנות ה-80 של המאה ה-20 בסמוך ועל חורבות הכפר הפלסטיני דיר יאסין, שתושביו נמלטו ממנו לאחר פרשת דיר יאסין. שם השכונה נבחר בשנת 1979 לאחר תחרות פומבית בה הציבור הוזמן להציע שמות לשכונה. הקמת השכונה החלה בשנת 1980 בתכננו של האדריכל זאב שיינברג. בשנת 1983 החלה עיריית ירושלים בבניית מוסדות הציבור בשכונה, כיתות לימוד וגני ילדים. אכלוס השכונה התעכב לאחר שחיבורה לרשת החשמל, סלילת הדרכים ובניית השטחים הציבוריים בשכונה התארכה. השכונה אוכלסה החל משנת 1985 כשכונה מעורבת, בה תושבים חילוניים, דתיים וחרדים.

בשנת 1989, פרצו עימותים בשכונה בין התושבים החרדים לחילונים, מאחר שהתושבים החרדים ביקשו לסגור את רחובות השכונה לתנועת כלי רכב בשבת. לאחר שהפכה למוקד של מפלגת ש"ס, אריה דרעי, אחיו הרב יהודה דרעיו אחר כך גם מנהיג התנועה הרב עובדיה יוסף עברו לגור בשכונה, עברה השכונה תהליך התחרדות. בשנת 2002 בנתה עמותת מאור ישראל שבראשות בנו של הרב עובדיה יוסף, משה, על שטח של 70 דונם בשכונה ישיבה ופנימייה.

מיקום השכונה ואופי האוכלוסייה

השכונה ממוקמת על רכז במערב ירושלים והיא בעלת מתחם גיאוגרפי ברור ומופרד משכונות אחרות. רכס ההר עליו נבנתה השכונה הינו בעל שיפוע תלול ולפיכך קיימים הפרשי גבהים בין רחובות השכונה.

בתי השכונה משקיפים אל נוף הרי יהודה – ומכאן שם השכונה הר נוף. בצידה המערבי גובלת השכונה עם ''כפר שאול'' ואזור התעשייה גבעת שאול.

השכונה מונה כיום כ-19,000 תושבים והריבוי הטבעי בה הוא מן הגבוהים בירושלים. מעל ל-60% מהאוכלוסייה הם חרדים והשאר דתיים לאומיים.

הר נוף הינה שכונה בעלת מאזן הגירה חיובי ומהווה מוקד משיכה לאוכלוסייה החרדית בירושלים.

המידע באדיבות ויקיפדיה - בערך "הר נוף" - למידע נוסף לחצו כאן