אודות רשות הקליטה – עיריית ירושלים

רשות הקליטה

קליטת עלייה הינה סוגיה אסטרטגית ובעלת חשיבות לאומית​

​עידוד העלייה לירושלים, שיפור איכות החיים של העולים הנקלטים בעיר ומניעת הגירה שלילית של העולים הינה נדבך מרכזי במדיניות הרשות העירונית לקליטה ועלייה בפרט וחלק בלתי נפרד ממדיניותה הכללית של עיריית ירושלים.

עבודתנו מותאמת למגמות המשתנות בתחום העלייה לארץ, לתרבותם וצרכיהם של העולים מן המדינות השונות.

אנו מאמינים כי תהליך נכון של קליטה, המתבצע ברגישות תרבותית והכרה בצרכים הייחודיים של כל עולה,  יביאו לשילובם של העולים בעיר, ויתרמו לעידוד העלייה לעיר ולחיזוקה והעשרתה של ירושלים.

עבודתינו משלבת ראיית מטה ושטח תוך מתן מענה לצרכים השונים של מועמדי העלייה והעולים החדשים. במקביל, תפקיד רשות הקליטה ביצירת פלטפורמה מתאימה לטיפול בעולים בקרב יחידות עירוניות שונות כדוגמת נוער, גיל שלישי, רווחה וכיו"ב.

העולים הבוחרים לגור בעיר מתמודדים עם סוגיות שונות בהיבטים של דיור, תעסוקה, שפה, קהילה וחינוך הילדים. מטרת רשות הקליטה  הינה לתכלל את המענים המתאימים לעולים וליצור את החיבור הנכון לעיר תוך רגישות רב תרבותית.

פרטי התקשרות

• תפקיד: